Logo nieuwsbode-zeist.nl


Uit onderzoek van Independer blijkt dat bijna geen enkele werknemer die meedoet aan een collectieve verzekering op de hoogte is van de voorgenomen korting. Foto Shutterstock
Uit onderzoek van Independer blijkt dat bijna geen enkele werknemer die meedoet aan een collectieve verzekering op de hoogte is van de voorgenomen korting. Foto Shutterstock (Foto: )

Premiekorting gaat fors omlaag

  Financieel

Negentig procent van de collectief verzekerden in Nederland weet niet dat de overheid de korting op de premie voor de basisverzekering volgend jaar terug schroeft van tien naar maximaal vijf procent.

Door M. Walraven, Independer

Independer ontdekte dat weinig werknemers met een collectieve zorgverzekering op de hoogte zijn van een verlaging van de korting. Terwijl twee derde van alle Nederlanders zo'n verzekering heeft.

Heb je alleen een collectieve basisverzekering, zonder aanvullende zorgverzekering? Dan zijn er goedkopere alternatieven. Overstappen naar een 'gewone' individueel af te sluiten basisverzekering kan een gezin tot zo'n 200 euro per jaar schelen.

Bij een collectief staat de verzekeraar vaak al vast en kun je uitsluitend kiezen uit een aantal aanvullende pakketten van deze verzekeraar. Sluiten die aan bij je wensen, dan zit je goed. Maar uit het onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de collectief verzekerden liever een beperkter aanvullend pakket wil, maar dat hun collectief dat niet aanbiedt. Zij kunnen het beste op basis van hun wensen een vergelijking maken tussen de vele aanvullende pakketten van de verschillende verzekeringsmerken. Wil je een seintje krijgen als de nieuwe zorgpremies bekend zijn? Independer ontwikkelde de Zorgpremie Alert.

www.independer.nl/alert

Meer berichten