Logo nieuwsbode-zeist.nl


Vrouw met blonde krullen die aan tafel zit
Vrouw met blonde krullen die aan tafel zit (Foto: iStock)

Leergeld voor kinderen met een smalle beurs

  Financieel

ZEELAND -  Op 17 oktober is het de internationale dag die aandacht geeft aan de bestrijding van armoede. Deze dag is in 1995 door de Verenigde Naties uitgeroepen om de armoede in de wereld uit te roeien.

Soms lijkt het of armoede erfelijk is en dat zou het niet moeten zijn. Je leest weleens over de "armoedeval" waaraan kinderen moeten zien te ontsnappen omdat het thuis ontbreekt aan de voorwaarden voor een goede toekomst. Ook op Walcheren zijn er nog te veel gezinnen die in "verborgen" armoede leven. Kinderen uit deze gezinnen hebben daar last van.

Op school hoor je daar niks van te merken maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor een schoolreis, een excursie, een fiets of een laptop. Het is belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen, dat ze niet letterlijk aan de zijlijn staan. Stichting Leergeld Walcheren kan u helpen, is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Wilt u meer informatie, raadpleeg dan de website www.leergeldwalcheren.nl Telefonisch contact via 0118 418930 op maandag, woensdag en donderdag van 10-12 uur of via het e-mailadres: leergeldwalcheren@planet.nl

Meer berichten