Logo nieuwsbode-zeist.nl


Hoge Koninklijke onderscheiding voor professor Grobbee

  Human Interest

Zeist / Utrecht - Burgemeester Janssen reikte vrijdag een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, uit aan prof. dr. D.E. Grobbee tijdens het jubileumfeest van 20 jaar Julius Centrum in het Munt gebouw in Utrecht.


Als hoogleraar Klinische Epidemiologie en universiteitshoogleraar 'International Health Sciences and Global Health' aan de Universiteit Utrecht heeft prof. dr. Grobbee een belangrijke bijdrage geleverd aan het niveau van het nationale en internationale epidemiologische onderzoek en onderwijs. Zijn werk heeft een zeer belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van medische richtlijnen in binnen- en buitenland. Hij heeft ruim 1200 publicaties op zijn naam staan en 150 promovendi begeleid.

Juliuscentrum
In 1996 richtte de decorandus het Juliuscentrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde (onderdeel van het UMC) op, waarvan hij voorzitter werd. Dit centrum bundelt het onderwijs en onderzoek van de afdeling Epidemiologie en Huisartsgeneeskunde, alsmede gerelateerde gezondheidswetenschappelijke disciplines.

Toonaangevend
Professor Grobbee behoort tot de selecte groep van internationaal toonaangevende wetenschappers die de vooraanstaande positie van de Nederlandse wetenschap, en in het bijzonder de Epidemiologie, internationale kleur geeft.

Reageer als eerste
Meer berichten