Het echtpaar Van der Palm poseert met burgemeester Janssen onder de parasol. Foto: Marijke Wieringa
Het echtpaar Van der Palm poseert met burgemeester Janssen onder de parasol. Foto: Marijke Wieringa

Echtpaar Van der Palm geniet van zonovergoten diamanten bruiloft

  Human Interest

A.P. van der Palm (84) en A. van der Palm-Van 't Veld (83) waren op maandag 19 juni 60 jaar getrouwd. Ze weten zich nog goed te herinneren dat het toen mooi weer was, maar niet zo heet als op hun 60e huwelijksverjaardag. Gelukkig kunnen ze nu lekker binnen blijven, waar ze bezoek krijgen van hun zoon, verschillende vriendinnen en de burgemeester.

Door Marijke Wieringa

Zeist - Het echte feest is pas in september, als hun dochter uit Amerika overkomt met de 2 kleinkinderen, en met de 2 achterkleinkinderen! Hoe het feest gevierd gaat worden is nog niet helemaal zeker, maar het echtpaar verheugt zich al op dit bezoek!

Globetrotters

In de loop van de jaren dat hun dochter inde USA woont, zijn ze daar maar liefst 16 keer geweest. Ze hebben dus een goede band met de kleinkinderen opgebouwd. Oma deed de gekste dingen met ze, terwijl opa met ze aan houtbewerking deed. De prachtige, houten beelden die in de kamer staan geven wel aan dat hij over talent daarvoor beschikt!
Meneer en mevrouw ontmoetten elkaar op een avond op de kermis in Austerlitz. Zij woonde daar, hij was al militair gelegerd in Austerlitz. Eigenlijk wel bijzonder dat ze wat kregen, want mevrouw had altijd gezegd dat ze geen roodharige partner wilde, en geen militair…

Haar moeder voorspelde: ''Kind, je komt nog eens van een koude kermis thuis!' ''Maar ja, het was donker, en ik zag zijn haarkleur niet!'' lacht de bruid.

Jachtbouwer

De bruidegom was jachtbouwer op scheepswerven, en zo kwamen ze in Aalsmeer, Goes, Nieuwerkerk en uiteindelijk in Zeist terecht. Daar werd meneer docent handvaardigheid aan een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.
Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig, en doet alles zelf. Zij heeft een gezellig contact met een buurtvriendin en 5 andere goede vriendinnen die elkaar regelmatig opzoeken.

Helaas mag meneer geen auto meer rijden na een hartaanval, en nu doet mevrouw alles lopend.

Er komt een scootmobiel, maar daarvoor wil meneer eerst wat lessen hebben.

Ook de tuin houdt mevrouw nog steeds helemaal zelf bij. ''Dat moet van mijn zoon, die zegt dat ik goed in beweging moet blijven, als training.'' zegt mevrouw met een knipoog naar haar zoon.
Ondanks de gezondheidsproblemen hebben ze het goed samen. ''We hebben nooit ruzie, maar soms zijn onze stemmen wat hard'' zegt zij. Hij vult aan: ''Maar met Rummikub laten we haar wel weten dat het niet eerlijk is dat ze bijna altijd wint!''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden