Logo nieuwsbode-zeist.nl


De docent, Clasien Borg.
De docent, Clasien Borg.
Cursusaanbod

Yoga & Aplomb - Yoga bij Clasien Borg

  Human Interest

Yoga is een oude oosterse leer met als doel de mens te laten leven in harmonie en evenwicht met zichzelf, zijn medemens, de natuur, kortom, met alles om hem heen.

We slaan als mens, vaak onbewust, emotionele en fysieke spanning en stress op in ons lichaam. Deze spierspanningspatronen kunnen ons behoorlijk uit het lood trekken, zowel fysiek als mentaal. Het gevolg hiervan is dat je uit balans raakt, klachten krijgt en oppervlakkiger gaat ademen. Yoga-oefeningen hebben onder ander als doel deze onnodige en onbewuste spierspanningspatronen bloot te leggen, gaan herkennen en te ontladen. Hierdoor komt er meer bewegingsruimte in jezelf, de adem kan verdiepen en je gaat meer rust ervaren.

Ik ben Clasien Borg en geef sinds 1991 yogales. De afgelopen zes jaar heb ik me verdiept in Aplomb-yoga en bijscholingen gevolgd bij Maartje van Hooft. "In de as " of Aplomb gaat over houding en uitlijning van de wervelkolom, maar ook over het bewust worden van hoe we bewegen en dat onze spanningspatronen aan de basis liggen van hoe we bewegen. De specifieke vooroefeningen van Aplomb-yoga helpen je om ingesleten spanningspatronen los te laten. Het vraagt loslaten van wat niet nodig is, en het vraagt van je om steeds weer precies te voelen of je van binnenuit en vanuit ontspanning werkt of vanuit wilskracht en een "moeten".

Het is een proces dat je helpt thuiskomen in je lichaam. Aplomb-oefeningen werken effectief en diepgaand. Ze vergroten vitaliteit, kracht en stabiliteit in het lichaam.

Mijn lessen zijn ervaringsgericht; de ervaringen zijn altijd weer nieuw en verrassend soms. Met specifieke, eenvoudige oefeningen worden er diepere spierlagen en spierketens aangeraakt, geactiveerd en versterkt. Hierdoor zal je in de yoga-houdingen, maar ook in het dagelijkse leven, meer stabiliteit gaan ervaren. De oefeningen worden langzaam, met aandacht en zonder dwang uitgevoerd. Dit is nodig om goed naar je lichaam te kunnen luisteren. Je lichaamsbewustzijn zal zich steeds meer ontwikkelen. Door de oefeningen zal er meer flexibiliteit, ruimte, levendigheid en kracht ervaren worden. Yoga en ademhalingsoefeningen werken reinigend en zorgen ervoor dat het lichaam beter doorbloed raakt. Het lichaam en het zenuwstelsel komen tot rust, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam beter kan functioneren en er meer helderheid ervaren kan worden.

De yoga lessen worden gegeven op:

Maandagmorgen van 9.00 - 10.15 en van 10.30 - 11.45

Woensdagmorgen van 9.00 - 10.00 en van 10.15 - 11.15

Woensdagavond van 19.30 - 20.45 in

Studio Karbonkel, Steynlaan 28 in Zeist.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Clasien Borg

Tel: 030-6962645 of Tel: 06 489 50 862

clasienborg@hotmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten