Logo nieuwsbode-zeist.nl


Imkers nodigen u uit: neem eens een kijkje in de kast

  Landbouw / Visserij

Zeist / Odijk - Op de Landelijke Open Imkerijdagen kunt u kennis maken met de imkers en hun liefhebberij. Elf jaar geleden startten enkele imkers in onze regio met een open dag. Het begon toen met een fietsroute langs een aantal imkers, nu is het een grote landelijke gebeurtenis: de Landelijke Open Imkerijdagen. Dit jaar vinden deze open dagen plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli. In Zeist en omgeving kunt u terecht bij drie imkers, van 10.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag 8 juli kunt u de bijenstal bezoeken van de Bijenvereniging Zeist e.o. Deze vindt u op de Driebergseweg 9, voorbij WWF richting Zeist, kleine weg links en dan ongeveer 200 meter het pad volgen.

Op zondag 9 juli kunt u een bezoek brengen aan de imker in Bosch en Duin, Dennenweg 25. Hier kunt u de bijen in een demonstratiekast bekijken, u komt veel te weten over drachtplanten en over het gebruik van honing in de keuken. Er is ook verse honing te koop.
Ook op zondag 9 juli kunt u de imker bezoeken in Austerlitz, Woudenbergseweg 37 (parkeren tegenover Beauforthuis, Woudenbergseweg 70). Deze imker is zeer bekwaam in het oogsten van heidehoning, een vak apart.
En u kunt op zondag 9 juli Imkerij Two Bee in Odijk bezoeken, Rijnseweg 5A. Niet alleen is er een mooi bijenstal te bezichtigen, u kunt ook kennismaken met het brouwen van honingbier.

Op deze adressen kunt u antwoord krijgen op tal van vragen. Wat doet een imker eigenlijk? Wat is zijn bijdrage aan de instandhouding van de natuur? Hoe komt iemand ertoe om te gaan imkeren?

Wilt u liever ergens anders in het land een imker bezoeken? Kijk dan op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

Reageer als eerste
Meer berichten