Logo nieuwsbode-zeist.nl


Tankstation OK aan de Oostsouburgseweg in Vlissingen levert de goedkoopste E10-benzine van Zeeland.
Tankstation OK aan de Oostsouburgseweg in Vlissingen levert de goedkoopste E10-benzine van Zeeland. (Foto: www.ok.nl)

Vlissingen heeft goedkoopste benzinepomp van Zeeland

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Wie goedkoop wil tanken, moet naar Vlissingen: daar heeft tankstation OK aan de Oostsouburgseweg de goedkoopste E10-benzine van Zeeland volgens een onderzoek van Multitankcard. Nummer 2 op de Zeeuwse lijst is Tango Oosterland; nummer 3 is Benzine Dirk Goes, te Goes.

Sinds oktober 2019 wordt bio-ethanol bij benzine gemengd. Benzine met bio-ethanol is iets minder schadelijk voor het milieu. In E10-benzine, voorheen Euro95, is maximaal tien procent ethanol bijgemengd, in E5-benzine is dat maximaal vijf procent en vaak zelfs helemaal niks. E10 wordt nu op de meeste tankstations verplicht aangeboden. Alle nieuwe auto’s kunnen met E10-benzine overweg, maar dat is niet voor alle oudere auto’s het geval. 

Besparen 

Brandstofkosten kunnen op jaarbasis erg hoog uitvallen. Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Mensen realiseren zich vaak niet dat een ritje van 100 kilometer al snel zo’n 15 euro aan benzine kost. Daardoor is het voor veel Nederlanders een sport om hier zo veel mogelijk op te besparen. Natuurlijk helpt het om het aantal gereden kilometers te beperken en een zuinige rijstijl te hanteren. Maar ook de keuze van tankstation is daarbij bepalend. Zo betaalde je voor E10-benzine in november dit jaar langs de snelweg gemiddeld 17 cent meer per liter, dan bij een gemiddelde lokale onbemande pomp. Dat scheelt op een gemiddelde tank (55L) direct ruim 9 euro per tankbeurt. Aangezien tegenwoordig ruim de helft van alle tankstations onbemand is, vind je altijd wel een goedkoop tankstation in de buurt. Ook het tanken bij bemande tankstations die niet langs de snelweg liggen, is al een stuk goedkoper. Zo was het daar de afgelopen maand 13 cent goedkoper per liter dan een tankbeurt langs de snelweg.”

Corona

Pomphouders kijken terug op een bijzonder jaar. Tijdens de eerste lockdown, vanaf maart, liep het aantal tankbeurten dramatisch terug. Tegelijkertijd speelde er een handelsoorlog die tot ongehoord lage benzineprijzen leidde. Sommige pomphouders zagen hun omzet dalen tot wel 50 procent. Roozeman: “Vanaf juni pakten mensen de auto weer wat vaker en trok het aantal tankbeurten aan. Nu, tijdens de tweede lockdown, wordt er verhoudingsgewijs minder thuisgewerkt en dus meer getankt. Maar terug op het pre-coronaniveau zitten de benzineleveranciers nog niet met gemiddeld 30 procent minder tankbeurten in november 2020 in vergelijking met diezelfde maand vorig jaar.”

Meer berichten