Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto:

Voor brugpiepers in spé

  Nieuwsflits

WALCHEREN - In de laatste week van de zomervakantie houdt Emergis preventie de tweedaagse training Plezier op school. De training is voor kinderen uit groep acht die zich niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten.

De kinderen uit groep acht worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie of staan veelal alleen. In de training leren ze sociale vaardigheden die de stap naar het voortgezet onderwijs vergemakkelijken. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, is de training een goede voorbereiding op een geheel nieuwe start.

Aanbod

De training Plezier op school bestaat naast de tweedaagse cursus uit een kennismakingsgesprek, een ouderbijeenkomst, een afsluitend gesprek en een terugkombijeenkomst in het najaar van 2021. De groepen bestaan uit maximaal twaalf kinderen. In totaal kunnen ongeveer 60 kinderen meedoen. Deelname aan Plezier op school kost 30 euro. Scholieren kunnen zich aanmelden tot en met vrijdag 28 mei door te mailen naar info@emergispreventie.nl.

Meer berichten