Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Ongeveer 45 mensen demonstreerde afgelopen vrijdag tegen de coronamaatregelen die kinderen en jeugd vooral treffen.</p>

Ongeveer 45 mensen demonstreerde afgelopen vrijdag tegen de coronamaatregelen die kinderen en jeugd vooral treffen.

(foto: Ab Hendriks)

Vreedzame demonstratie tegen coronamaatregelen

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - In dit coronatijdperk zijn kinderen, jeugd en pubers het kind van de rekening. Dat vinden demonstranten die afgelopen vrijdagavond een wandelroute aflegden tussen Rosorumpark en het Masiusplein. “Via de sociale media en in mijn omgeving hoor en zie je de frustraties. Ik weet dat de somberheid en de stress ook terechtkomen bij de Kindertelefoon”, stelt Ralph Hendriks genaamd Modderkolk, de organisator van de demonstratie waarmee hij de problemen onder de aandacht probeert te brengen.

van de redactie

“De demonstratie hebben wij keurig aangemeld bij de gemeente Zevenaar. We mochten niet meer dan vijftig demonstranten accepteren. Het werden er 45, maar het was dan ook de eerste tocht die wij hielden. In de nabije toekomst proberen wij het weer, maar dan doen we het anders, op een ander tijdstip en avond.”

Kartonnen harten

De demonstranten hebben spreuken op kartonnen harten, op een vlag en spandoeken geschreven. “Kijk, hier kun je het lezen”, vertelt een van de demonstranten. “Hier staat: wij maken hart voor vrijheid. Liefdevolle vrijheid. Unlock Nederland. Ik vecht voor vrijheid en een toekomst voor onze kinderen. Er was zelfs een kind dat ik gevraagd heb wat ze graag doet in deze coronatijd. Ze wil sporten, maar dat kan nu niet meer. Dit vind ik erg verdrietig.”

Lees verder in Zevenaar Post van woensdag 21 april 2021

Meer berichten