Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Zeus Hoenderop

Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 16

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Thabita van Helvoort bij Het Baken in Vlissingen.

Het Baken is een afdeling van ‘S Heeren Loo regio Zeeland. Bij Het Baken krijgt Thabita kamertraining, waar zij leert om een zelfstandig huishouden te runnen met alles wat daar bij komt kijken zoals: koken, boodschappen doen en je kamer netjes houden. Daarnaast wordt er ook aan persoonlijke doelen gewerkt. 

Voordat Thabita bij Het Baken kwam wonen heeft ze tot januari 2020 in Gelderland op een woongroep gezeten. Thabita kreeg daar heimwee naar Zeeland. Het ging niet goed met haar en ze voelde zich hierin niet gezien en gehoord. Thabita besloot toen om weg te lopen en heeft toen tot maart rond gezworven. In maart leerde Thabita haar vriend kennen en kon toen bij hem en zijn ouders komen wonen, totdat Thabita in augustus 2020 bij Het Baken in Vlissingen kon komen wonen. 

Op 15-jarige leeftijd verloor Thabita haar moeder. Thabita vindt het jammer dat haar moeder niet mee kan maken dat het goed met haar gaat en dat haar moeder trots op haar kan zijn. Sinds 1 februari 2021 werkt Thabita als vrijwilligster bij het Adrz in Vlissingen als gastvrouw. Thabita zou graag de opleiding pedagogisch medewerker willen volgen om als ervaringsdeskundige jongeren met problematiek te kunnen helpen en om vooral een luisterend oor voor hen te zijn. Aan jongeren die nu in de problemen zitten zou Thabita willen zeggen: blijf in contact en blijf het toch proberen, want uiteindelijk lukt het je wel. 

De schat van Vlissingen ligt volgens Thabita verborgen onder het standbeeld van Michiel de Ruyter.

https://www.youtube.com/watch?v=fnDbuAzEC3I

Meer berichten