Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Betrokken partijen bekijken de locatie waar medio 2021 het Beweegpark Clinge wordt gerealiseerd</p>

Betrokken partijen bekijken de locatie waar medio 2021 het Beweegpark Clinge wordt gerealiseerd

(Foto: Gino van den Broecke)

Multifunctioneel Beweegpark Clinge

  Nieuwsflits

Er was vanuit de dorpelingen een dringende behoefte voor een centrale plek in het dorp, waar iedereen in de buitenlucht in beweging kan komen. In het kader van het stimuleren van de leefbaarheid in de kernen kreeg Dorpsraad Clinge van de gemeente Hulst een subsidiebedrag. Externe financiers hebben ervoor gezorgd dat de dorpsraad het benodigde bedrag bijeen kreeg voor de realisatie van Multifunctioneel Beweegpark Clinge.

door Gino  van den Broecke

CLINGE – “De locatie voor het beweegpark is heel bewust gekozen. Het ligt in de nabijheid van allerlei sportverenigingen, achter het gemeenschapscentrum én bovendien grenst het aan de Sterrewijk, waar zorginstelling Stichting Tragel is gevestigd. Bewoners van de instellingen passeren er vaak en we willen heel graag met Tragel samenwerken. Het beweegpark moet voor dynamiek gaan zorgen en moet een ‘magneet’ worden, waar mensen veilig en sportief binnen de huidige samenleving kunnen bewegen en elkaar ontmoeten”, aldus dorpsraadvoorzitter Ellen Verstraten.

Initiatiefnemer

De dorpsraad was initiatiefnemer voor het park, dat past binnen de behoefte die er leefde in Clinge voor een extra multifunctionele sportfaciliteit. Dit ook om de leefomgeving in kernen beter te maken. De Gemeente Hulst gaf een subsidiebedrag voor de aanleg van het beweegpark. De dorpsraad ging op zoek naar donateurs, extra subsidies en sprak met tal van stakeholders en kreeg zo het benodigde bedrag van ruim 60.000 euro bij elkaar. “We zijn trots dat het ons is gelukt om dit project te kunnen realiseren. En dat we hier op het dorp, naast het Special Cruyff Court op het terrein van Tragel, nóg een unieke en multifunctionele buitensportlocatie krijgen.”
De inrichting is zo breed mogelijk uitgezet en geschikt voor zowel jeugd als ouderen én rolstoeltoegankelijk. De toestellen van Norwell Outdoor Fitness zijn onderverdeeld in de trainingscategorieën cardio, kracht, flexibiliteit en balans. Ook is er een Sign om de gebruikers - naast het lokale begeleidingsprogramma - voldoende te informeren over de beweegtoestellen op het beweegpark.

Allereerste in ZVL

Het beweegpark wordt aangelegd door Sports2Play uit het Groningse Roden en is, in deze opzet, de allereerste in Zeeuws-Vlaanderen. Op woensdag 14 april was er een bijeenkomst met alle betrokken partijen. Gemeente Hulst, stichting Malpertuus, Stichting Hulst voor Elkaar, Stichting Tragel, dorpsraad Clinge en Sports2play kwamen bij elkaar om de technische tekeningen te bespreken en de ruimte te bekijken. Op een ruimte van zo’n tweehonderd vierkante meter zullen de dorpelingen in de zomer van 2021 op de zeven moderne toestellen dus volop kunnen sporten en bewegen.

Meer berichten