Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Hermanda Gijsberts van Hermanda&#39;s Lifestyle met haar hondje Jasper.&nbsp;</p>

Hermanda Gijsberts van Hermanda's Lifestyle met haar hondje Jasper. 

(foto: Bas Bakema)

Hoe maak je van je huis een thuis?

  Nieuwsflits

ZEVENAAR/DIDAM - Hermanda Gijsberts (58) uit Didam is sinds april 2019 trotse eigenaar van Hermanda’s Lifestyle in de Nieuwe Doelenstraat te Zevenaar. In haar knusse winkel verkoopt ze brocante artikelen en voorwerpen zoals mooie hebbedingetjes, kussens en kasten in de zogenaamde landelijke stijl. “Ik mag mensen graag adviseren om van hun huis een thuis te maken.”

door Nan Hoesté

Hermanda is een bezige bij. Wat haar ogen zien, maken haar handen. Ze werpt zich niet alleen op als ondernemer en adviseur, maar geeft tevens workshops en neemt oude kasten onderhanden die passen in haar favoriete landelijke stijl. “Ik ben een natuurmens en hou van de natuurlijke materialen die gebruikt worden om deze stijl te creëren. Je kunt me dan ook vaak in de natuur vinden. Heerlijk wandelen in het bos met hond Jasper en altijd op zoek naar materialen die ik kan gebruiken voor mijn bloemenkransen. Hierin geef ik ook workshops. Vooral in de herfst en rondom Kerstmis.” Op de vraag aan deze duizendpoot of ze dan ook haar eigen groente verbouwd is het antwoord een volmondig ja. “Ik ga elk week naar onze camping in Winterswijk. Daar heb ik tevens een groentetuintje en op mijn balkon groeien de pompoenen en tomaten welig.” 

‘Ik kan rustig op de bank zitten en ineens denken - hé dat hoekje moet anders ingericht worden. Dan sta ik meteen op en ga aan de slag’

Baby’s en kinderen

Hermanda wilde eigenlijk van kind af aan met baby’s en kinderen werken. Daarnaast was ze al heel jong met haar handen bezig. Plakken, knippen en kleuren. Nu ze nog steeds bruist van de creativiteit is ze in staat van niets iets te maken, waarbij ze geheel haar eigen stijl volgt. Zelfs in haar eigen huis. “Ik kan rustig op de bank zitten en ineens denken - hé dat hoekje moet anders ingericht worden. Dan sta ik meteen op en ga aan de slag.”

Droom waargemaakt

Toch heeft Hermanda in eerste instantie haar droom om met baby’s en kinderen te werken, weten waar te maken. “Met zestien jaar volgde ik de INAS (INrichting ASsistente) opleiding, gevolgd door de opleiding KVJV (kind- en jeugdverzorging) in Arnhem. Na mijn opleiding kwam ik terecht op kinderdagverblijf Onder de Linde in Arnhem. Daar kwam mijn creativiteit natuurlijk goed van pas.” Met haar ex-partner die een fietsenwinkel runde, kreeg ze de kans zich van een andere kant te laten zien. “Ik werd ondernemer, maar bleef zelf altijd een gedeelte buitenshuis werken.” Zelfs nu, want naast haar winkel is ze nog halve dagen in de thuiszorg aan het werk.

Veel geduld 

Ooit kreeg Hermanda eens een gouden tip. “Je moet meer gebruikmaken van je kwaliteiten. Naast je creativiteit heb je veel geduld, kan je goed luisteren en laat je mensen hun eigen verhaal vertellen”. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Het zijn juist die talenten die Hermanda zowel in haar winkel in de Zevenaarse binnenstad als in de thuiszorg goed van pas komen.

hermandaslifestyle.nl

Meer berichten