Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>De eerste bloemen voor Peter R. de Vries zijn gelegd bij monument De Vier Tamboers.</p>

De eerste bloemen voor Peter R. de Vries zijn gelegd bij monument De Vier Tamboers.

(foto: Danny van der Kracht)

Herdenkingsplaats voor Peter R. de Vries in Zevenaar

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - In het centrum van Zevenaar is een herdenkingsplaats ingericht voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het idee om de vermoorde misdaadverslaggever ook in Zevenaar te herdenken is woensdag gelanceerd door een inwoner van Zevenaar.

door Danny van der Kracht

Als herdenkingsplaats is gekozen voor De Vier Tamboers, het oorlogsmonument op het Raadhuisplein in het centrum van Zevenaar. Op het monument is een foto van de misdaadverslaggever geplaatst en inmiddels hebben al diverse mensen bloemen bij het monument neergelegd.

Linda Mens

Overigens is de herdenkingsplaats op steenworp afstand van diverse plekken die Peter R. de Vries zo’n vijftien jaar geleden in Zevenaar heeft bezocht. Hij was toen in het centrum van Zevenaar voor opnames van zijn programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever in verband met de onopgeloste moord op de Zevenaarse Linda Mens. Voor de uitzending werden opnames gemaakt in de Grietsestraat, Didamsestraat en Stadsgracht. Helaas leverde het programma niet dé gouden tip op en is de moord 22 jaar na dato nog steeds onopgelost. 

64 jaar

Peter R. de Vries werd dinsdagavond 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, in het centrum van Amsterdam. Hij liep na de uitzending van RTL Boulevard, waar hij als deskundige aanwezig was, naar zijn auto en werd daar onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Donderdag 15 juli overleed hij aan de verwondingen van de schietpartij. Hij werd 64 jaar oud. 

Meer berichten