Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>De Liemerse vlag wapperend in de wind&nbsp;</p>

De Liemerse vlag wapperend in de wind 

(foto: PR)

Zevenaarse Sanne Smits ontwerpt Liemerse vlag

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Het is een feit. De Liemerse vlag is gehesen. Niet alleen op de plek van de uitreiking, maar ook direct bij drie gemeentehuizen. Het was het slotstuk van een mooi project. 

van de redactie

In totaal kwamen er maar liefst 650 ontwerpen binnen. Daaruit nomineerde een jury er uiteindelijk vijf. Bijna vierduizend stemmen van Liemerse inwoners zorgden er vervolgens voor dat bij Sanne Smits uit Zevenaar letterlijk en figuurlijk de vlag uit kon. Haar inzending werd gekozen tot de nieuwe Liemerse vlag. “Ik ben best trots dat mijn vlag is uitgekozen”, zegt Sanne. “Ik woon in Zevenaar en ben geboren en getogen in Groessen. Ik voel me een echte Liemerse en dat gevoel heb ik in de vlag proberen terug te laten komen. Het rood staat voor de warmte, liefde, passie en familiebanden, kenmerkend voor deze regio.” 

‘Ik ben trots op de Liemers. We hebben hier een ongelofelijk mooi gebied met heel veel potentie’

Roep om eigen vlag

“En het bourgondische”, vulde wethouder Gemma Tiedink van de gemeente Duiven aan. Zij mocht als jurylid en bestuurder van de Liemerse Ambassade Sanne de bloemen en felicitaties overhandigen. Bijna een jaar geleden werd de roep om een eigen Liemerse vlag steeds luider. Als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Na meerdere signalen vanuit de inwoners besloot het projectteam van de regiocampagne De Liemers helemaal goed! (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. DLHG maakt tegenwoordig deel uit van de Liemerse Ambassade, dus vond de onthulling plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie. 

Krachtig symbool 

De onlangs geïnstalleerde Liemerse Ambassadeurs Hanneke Fraaije-Luising, Charles van Ditshuizen en Pablo van Dick toonden zich bij de onthulling enthousiast. “Hopelijk zien we de vlag op veel plekken in de Liemers terug”, aldus Pablo van Dick. De ambassadeurs overhandigden de gemeenten symbolisch de nieuwe vlag, waarna deze meteen in top ging. Bijvoorbeeld bij het gemeentehuis in Duiven. Burgemeester Huub Hieltjes: “De vlag is een krachtig symbool voor de Liemers. De Liemers is een streek om trots op te zijn. Dat mogen we met deze vlag laten zien.” 

Veel potentie

Wethouder Belinda Elfrink van Zevenaar bevestigt de woorden van Huub Hieltjes. “Ik ben trots op de Liemers. We hebben hier een ongelofelijk mooi gebied met heel veel potentie.” 

Vlag bestellen?

Wil je de Liemerse vlag bestellen? Ga dan naar onderstaande site.

liemerseambassade.nl/bestel-de-liemerse-vlag

Meer berichten