Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Als jonge ondernemer met een handelsgeest regelt Joris de Lorijn alles zelf.</p>

Als jonge ondernemer met een handelsgeest regelt Joris de Lorijn alles zelf.

(foto: Bas Bakema)
ondernemer van de week

‘Ik wilde eigenlijk tandarts worden’

  Nieuwsflits

BABBERICH - In de voormalige Sparwinkel aan de Dorpsstraat in Babberich vestigde Joris de Lorijn (25) uit Groessen op twintigjarige leeftijd zijn eigen onderneming, namelijk De Lorijn Tweewielers. Naast een breed assortiment fietsen en een verhuur heeft hij ook een werkplaats tot zijn beschikking. “Ik regel het allemaal zelf”.

door Nan Hoesté 

Joris wist al heel vroeg wat hij wilde. Een eigen fietsenwinkel. Het zaadje werd gelegd toen hij op vijftienjarige leeftijd gebruikte fietsen opknapte om deze vervolgens weer door te verkopen. “Het sleutelen, de techniek, de nieuwe ontwikkelingen en de hele handel en wandel eromheen vond ik geweldig.” Het begon echter op zijn elfde met scooters en brommers. “Daar mocht ik natuurlijk niet zelf op rijden, maar ik vond het een sport om ze te slopen en weer in elkaar te zetten om te kijken hoe het allemaal werkte. Daar leer je van.”

‘Ik zou nooit met mijn vingers in iemands mond gaan zitten en ik kan al helemaal niet tegen bloed’

Gazelle 

Op het voortgezet onderwijs in Zevenaar deed Joris helemaal niets en verliet na drie jaar de school om een mbo-opleiding metaalbewerking niveau I te volgen. Nodig om door te stromen naar de bedrijfsschool van rijwielfabrikant Gazelle in Dieren. “Op deze opleiding deed ik ook niets, maar ik haalde wel mijn toetsen en kon ik op zeventienjarige leeftijd bij Gazelle terecht. Daar werd ik begeleid door een vakman, die mij alle kennis van de Gazelle-fiets heeft bijgebracht met als doel in de toekomst een eigen fietsenzaak te beginnen. Ik heb er negen maanden intern gezeten.”

Tandarts

Vervolgens liep Joris stage bij fietsenwinkel Jacques Huisman in Duiven. “Van deze man heb ik enorm veel geleerd, maar hij stopte er op een gegeven moment mee.” Joris volgde zijn voorbeeld en al snel werden de contouren zichtbaar van een eigen onderneming. Terwijl hij op de lagere school eigenlijk tandarts wilde worden. “Volgens mij was het me alleen om het inkomen te doen, want met mijn leerhouding kon dat natuurlijk helemaal niet. Daarbij zou ik nooit met mijn vingers in iemands mond gaan zitten en ik kan al helemaal niet tegen bloed.” 

Vastgoed

Tijd voor hobby’s heeft Joris niet. “Als ik een hele dag gewerkt heb, ontbreekt me de zin nog iets te doen.” Waar hij wel veel energie in steekt zijn de vrienden, die hij bijna elke avond en in het weekend ziet. Terrasje pakken, festivals en de kroeg bezoeken of gewoon thuis een beetje kletsen is voor hem pure ontspanning. “Ooit wil ik het vastgoed in. Panden kopen, opknappen en weer verhuren. Voorlopig houd ik het bij de fietsen. Handel moet natuurlijk wel in je zitten. Van mijn vader, ook zelfstandig ondernemer, heb ik op dit gebied heel veel opgestoken. Hij was mijn beste leermeester. Op school deed ik weliswaar helemaal niets. Nu regel ik het allemaal zelf wel. Dat is goed gelukt vind ik!”

delorijntweewielers.nl

Meer berichten