Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Let de Kok, Anne Reerink, Carin Unverzagt en Maria Hees.&nbsp;</p>

Let de Kok, Anne Reerink, Carin Unverzagt en Maria Hees. 

(Foto: Nieuwe Ruimte)

Expositie ‘Estafette’ in Nieuwe Ruimte

  Nieuwsflits

VELP -  In Nieuwe Ruimte aan de Oranjestraat 36a in Velp is t/m 29 augustus de nieuwe expositie ‘Estafette’ te zien. Open elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Let de Kok is deze keer Kunstenaar van de Maand. Naast De Kok exposeren Anne Reerink, Carin Unverzagt en Maria Hees. Veel werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak zelf aanwezig om bezoekers te verwelkomen. De titel van de expositie refereert aan de manier waarop de groep exposanten tot stand kwam. De Kok nodigde Reerink uit, Reerink nodigde Unverzagt uit en Unverzagt op haar beurt Hees. Een estafette dus.

Let de Kok was genomineerde en winnares van onder andere de Nationale Kunstdagen Rotterdam, Keramikpreis Keulen en de International Ceramic Biënnale van Korea. Hoewel keramiek de rode draad in haar werk is, maakt zij nu wandobjecten van vinyl tussen museumglas. De ruimte tussen de glasplaten en de lichtval zorgen voor een voortdurend veranderende voorstelling als je erlangs loopt.

Anne Reerinks’ passie is beeldhouwen. Ze houdt van ‘hakken’. Maar ook brons gieten heeft haar belangstelling. En op dit moment werkt ze veel met hout en gevonden materialen.

Carin Unverzagt werkt, net als Anne, met een grote verscheidenheid aan materialen waaronder keramiek, brei- en borduurtechnieken en klei. Maar ze is vooral tekenaar en daarmee presenteert zij zich dan ook in deze expositie.

Maria Hees maakt vooral gebruiksvoorwerpen zoals tassen en sieraden maar ze heeft ook veel met keramiek gewerkt. Net als de andere exposanten werkt ze met verschillende materialen. Zij streeft ernaar alles uit een bepaald materiaal te halen.

Meer berichten