Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Scène uit EINDLAND.</p>

Scène uit EINDLAND.

(Foto: Judith Zwikker )

EINDLAND bij Stadsblokken

  Nieuwsflits

ARNHEM - De ASM Haven/Stadsblokken in Arnhem is tien dagen lang de locatie voor een ‘post-apocalyptische fabel’. Van 8 t/m 19 september presenteren Hoogte80 Festival & Theatergroep ECHO de absurdistische locatievoorstelling EINDLAND.

Het verhaal van EINDLAND gaat over twee toekomstige primitievelingen die leven bij het afvoerputje van de wereld. Al boerend en scheldend duiken ze daar de verroeste resten van een beschaafde wereld op. De resten van deze beschaving die de wezens nooit gekend hebben roepen vragen op… EINDLAND is een buitenvoorstelling op het water in een festival-setting met live-muziek, eten en drinken. 

Theatergroep ECHO maakte EINDLAND tien jaar geleden voor Festival over het IJ op de NDSM-werf in Amsterdam. “Het idee van een virus dat de hele wereld zou platleggen was nog ver weg. Klimaatcrisis nog niet eens zo actueel als dat dat nu is. Wel crashten er op mysterieuze wijze vogels neer in Amerika en Zweden. Dode vissen kwamen bovendrijven en krabben legden met duizenden tegelijk het loodje. 2011 is het jaar van de aardbeving en tsunami in Japan, waarbij een kernenergiecentrale ernstig beschadigd raakte. We kampen nu met een hardnekkig virus dat de wereld maar niet met rust wil laten. Gaan de vaccinaties een einde maken aan corona of gaat corona een einde maken aan de mensheid en zijn overheersing van de aarde?”, aldus ECHO.

Kaarten voor EINDLAND zijn verkrijgbaar via bit.ly/eindland-ticketshop

Kijk voor meer informatie op de website: https://h80festival.nl/eindland/

EINDLAND: The game 

Op 14 augustus lanceert theatergroep ECHO het spel EINDLAND: THE GAME. Het daagt je uit om jouw omgeving te bekijken door de ogen van een wezen dat in het jaar 2393, 200 jaar na de apocalyps, leeft in een gebied wat ooit de stad Arnhem was. Het spel kan gespeeld worden in aanloop naar de voorstelling, tot de laatste speeldag op 19 september. Op eindlandthegame.tgecho.com wordt een ranking bijgehouden. De speler die aan het eind van de speelperiode bovenaan de ranking staat is de winnaar van een post-apocalyptisch kunstwerk dat Petra Bouwens speciaal voor EINDLAND gaat creëren.

Meer berichten