Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Marilene Kramer en Nick Wiendels vormen per september het nieuwe begeleidingsteam van de jeugd van Theatergroep UIT!. (foto: Bas Bakema)</p>

Marilene Kramer en Nick Wiendels vormen per september het nieuwe begeleidingsteam van de jeugd van Theatergroep UIT!. (foto: Bas Bakema)

Nieuw begeleidingsteam bij UIT!

  Nieuwsflits

Marilene Kramer (21) uit Zevenaar en Nick Wiendels (24) uit Lobith zijn niet alleen gezworen kameraden, maar delen ook een passie, namelijk toneelspelen bij theatergroep UIT!. Hun spelervaring willen ze vanaf september aanstaande overdragen aan jeugd en jongeren vanaf acht tot zeventien jaar.

door Nan Hoesté 

Marilene had al heel jong een expressieve kant in zich. Als klein kind al nam ze het voortouw met haar buurmeisjes kleine voorstellingen in elkaar te zetten die ‘s avonds werden opgevoerd in de tuin. Op achtjarige leeftijd werden dan ook de eerste stappen naar het echte werk gezet - spelen bij theatergroep UIT!. Momenteel doet ze dat bij de jongvolwassenen. “Voorstellingen bedenken, opvoeren en mensen entertainen zat er bij mij al vroeg in. Gaandeweg de jaren merkte ik dat ik op zoek was naar mezelf en dat ik dat stukje expressie wat ik altijd al in me had, kon ontwikkelen en laten zien. Het ontbrak me echter aan zelfvertrouwen. Dat heb ik bij de theatergroep gevonden. Door het toneelproces in te gaan krijg je zoveel handvatten mee om voor een groep te staan en te durven spreken.” Momenteel volgt Marilene een opleiding tot docent Engels. Haar passie voor toneel komt tot uiting in de keuze van haar minor, namelijk Theatermaken in een sociaal artistieke context. “Nu ik een groep jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar mag begeleiden komt mijn droom, ooit regisseur te worden, een stuk dichterbij.”

‘Nu ik een groep jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar mag begeleiden komt mijn droom, ooit regisseur te worden, een stuk dichterbij’

Moeite met presenteren

In zijn werk als pedagogisch medewerker op een buitenschoolse en peuteropvang heeft Nick, die de jongste groep van acht tot en met twaalf jaar gaat begeleiden, de nodige ervaring opgedaan. “Ik ben in staat signalen op te pikken en de jeugd zich op sociaal, emotioneel en creatief gebied te laten ontwikkelen en te groeien.” Nick had in het verleden ook moeite met presenteren. “Ik wilde niet gezien en al helemaal niet herkend worden. Momenteel is dat heel erg veranderd. Ik heb veel zelfvertrouwen gekregen, ben heel aanwezig, geef mijn mening en pak makkelijk het voortouw.” Beiden hebben nu ook het voortouw genomen in de leemte die is ontstaan door het vertrek van de huidige regisseur. “Het eerste jaar zal voor ons best spannend worden, maar wij vormen een team dat alles goed wil regelen. Allebei zijn we zorgzaam en erop gebrand dat iedereen het goed naar de zin heeft binnen de groepen. We zullen veel samenwerken om met zijn allen tot een mooi proces te komen.” Meer informatie via info@theatergroepuit.nl.

Meer berichten