Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Frits Botter voor Grutterij Korenmolen de Hoop in Oud-Zevenaar. De molen staat weer te pronken aan de Babberichseweg. (foto: Ab Hendriks)</p>

Frits Botter voor Grutterij Korenmolen de Hoop in Oud-Zevenaar. De molen staat weer te pronken aan de Babberichseweg. (foto: Ab Hendriks)

(Foto: )

Nieuwe jas voor Molen De Hoop

  Nieuwsflits

OUD-ZEVENAAR - Frits Botter eigenaar van Grutterij-Korenmolen de Hoop in Oud-Zevenaar, loopt trots over de omgang van de stellingmolen. Vanaf de stelling, waar het houten gedeelte van het monument begint, is de westkant opnieuw met riet uit het Nationaal Park Weerribben gedekt. “De lange spruit waarmee het kruirad de molen op de wind wordt gezet, wordt binnenkort ook opgeknapt, dan kan de molen weer dertig of veertig jaar mee,” vertelt Frits.

door Ab Hendriks 

De molen staat weer te pronken aan de Babberichseweg in Oud-Zevenaar. “We spreken veel klanten die reageren op de nieuwe ‘outfit’ van de molenromp. En dan merk je dat mensen mooie herinneringen aan onze molen hebben, omdat zij hier lang geleden hun huwelijksfoto’s hebben laten maken. Nog steeds komen hier pas getrouwde stelletjes die bij de molen gefotografeerd willen worden Wij werken daar graag aan mee!”

‘En dan merk je dat mensen mooie herinneringen aan onze molen hebben’

Pijnappel

“De naam van de voormalige eigenaar van de molen Jan Pijnappel is nog steeds bekend bij onze klanten en bezoekers. Wat wil je, zes generaties Pijnappel hebben sinds 1852 de molen laten draaien én de molen altijd goed onderhouden. In 2014 hebben wij de bedrijfsvoering voortgezet, drie jaar geleden zijn Maaike en ik eigenaar geworden. Onze kinderen Thijs (2009) en Fleur (2013) zijn vertrouwd met de molen. Ze weten dat wij hier meel produceren voor brood en taartmixen! Het rietdekken hebben zij op de voet gevolgd!”

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van woensdag 11 augustus 2021

Meer berichten