Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Burning Bridges in LUX.</p>

Burning Bridges in LUX.

(Foto: Noortje van Gestel)

Theaterweekend LUX start cultureel seizoen

  Nieuwsflits

NIJMEGEN - Arthouse LUX houdt van vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus een Theaterweekend als start van het cultureel seizoen – dit als onderdeel van de landelijke culturele aftrap. Beleef live theater, muziek en dans in LUX van onder andere danscollectief Burning Bridges, theatermaker Karina Holla en de release van het debuutalbum van Duo van den Berg/van der Duim. Ook gaat dat weekend de najaarsprogrammering van LUX in de verkoop.

Tijdens het Theaterweekend van LUX kun je - naast de voorstellingen in de theaterzaal van LUX -  ook van alles op het Mariënburgplein beleven. Bijvoorbeeld de theatrale installatie Hokjesdenken van TG Greppel, waarin de nieuwsgierigheid naar een ander perspectief wordt geprikkeld. Of laat je inspireren door de Nijmeegse gezelschappen Cie. Perelman, TG Greppel en TG de Winter van TussenTijd in De Transformatie.

Divers en kleurrijk

Op maandag 23 augustus maakt LUX haar podiumprogrammering voor het najaar 2021 bekend: een nieuw, divers en kleurrijk programma boordevol ‘oude bekenden’ en aanstormend talent. Ontdek dit najaar in LUX o.a. het werk van de debutanten van Rudolphi Producties of aanstormend choreografietalent Igor Vrebac. Of beleef de nieuwste voorstelling Baby Crazy van Toneelgroep Oostpool, de muziektheatervoorstelling Instant Loneliness van Via Berlin & Cello Octet Amsterdam of de allerlaatste voorstelling van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet. De kaartverkoop gaat vrijdag 27 augustus van start.

Praktische informatie

Het programma van het Theaterweekend vind je online op lux-nijmegen.nl/podium. Het programma De Transformatie van TussenTijd is gratis te bezoeken. Voor de theatrale installatie Hokjesdenken en de voorstellingen in de theaterzaal van LUX dien je in bezit te zijn van een kaartje. 

Op maandag 23 augustus maakt LUX haar programma voor het najaar bekend via lux-nijmegen.nl/podium, de kaartverkoop gaat vrijdag 27 augustus van start.

Meer berichten