Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Dick Vogelzang

Glazen kap over binnenplaats Kasteel Wijchen

  Nieuwsflits

WIJCHEN - De binnenplaats van Kasteel Wijchen heeft er een pronkstuk bij; een bijzondere glazen kap. Het is een kap van ongeveer 90 vierkante meter groot. Deze kap komt boven de binnenplaats. Hierdoor blijft de temperatuur op de binnenplaats aangenaam. En er blijft zicht op de buitenmuren en de toren van het kasteel. 

Wethouder Nick Derks: “Met het plaatsen van de glazen kap over de binnenplaats van ons mooie Kasteel Wijchen hebben we een hoogtepunt bereikt. Dankzij de sterke kap kunnen we de ruimtes die het kasteel biedt beter benutten. De kap is zo sterk dat er zelfs iemand overheen kan lopen! De renovatie loopt hiermee keurig op schema en mikken we op een feestelijke opening in december.” 

De overkapping bestaat voor het grootste deel uit glas Hierdoor blijft er zicht vanaf de binnenplaats op het omliggende gebouw. Dit betekent dat ook een groot deel van de draagconstructie in glas wordt uitgevoerd. Het plaatsen van de glazen kap is het hoogste punt van deze renovatie. 

De gemeente Wijchen kreeg een subsidie van 1 miljoen euro van de provincie Gelderland. Mede dankzij deze subsidie kond de gemeente de glazen kap laten realiseren. 

Dijkhof Bouw uit Klarenbeek en onderaannemer IFS uit Waddinxveen hebben de kap van glas gebouwd. 

Meer berichten