Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Binnenkort weer gasten aan boord van de MPS Zonnebloem boot.</p>

Binnenkort weer gasten aan boord van de MPS Zonnebloem boot.

(Foto: De Zonnebloem)

Trossen los voor MPS de Zonnebloem

  Nieuwsflits

ARNHEM - Maandag 30 augustus start de Zonnebloem weer met het vaarseizoen van de MPS Zonnebloem boot vanaf vaste ligplaats aan de Rijnkade 1 in Arnhem. “We vinden het weer verantwoord om met een aantal extra maatregelen de vakanties weer geleidelijk op te starten. Wat hebben gasten, vrijwilligers en bemanning naar dit moment toegeleefd”, aldus het Nationaal Bestuur. 

Kapitein Jolle Wietse Visser: “De gezondheid van onze gasten, vrijwilligers en bemanning zijn onze topprioriteit. We hebben er alles aan gedaan om op ons schip de veiligheid te kunnen bieden aan mensen met een lichamelijke handicap. We willen de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd kunnen organiseren. Om die reden is de capaciteit beperkt met slechts de helft van de reguliere bezetting aan boord en gelden er extra voorzorgsmaatregelen.”

Aanpassingen

“Omdat we anderhalf jaar niet hebben gevaren, geven we de gasten waarvan we vorig jaar hun reizen hebben moet annuleren voorrang om alsnog mee te gaan op ons aangepaste schip”, vervolgt Visser. Blijdschap, maar ook voorzichtigheid troef dus bij de voorgenomen herstart van de vaarreizen. Die vertaalt zich in een aantal flinke aanpassingen. Gasten kunnen geen badkamer delen, dus vandaar dat er gestart wordt met halve capaciteit. 

Bij de eerste gasten aan boord is rekening gehouden met een relatief lage zorgbehoefte. Op het schip is anderhalve meter afstand verplicht. Waar dat niet lukt, bijvoorbeeld tijdens het verlenen van zorg, dan zijn persoonlijke beschermmiddelen verplicht. Iedereen aan boord wordt om de dag via een sneltest op corona getest. In het restaurant krijgen alle gasten tijdens de hele reis een vaste plek. Het passagieren gebeurt zoveel mogelijk met dezelfde tweetallen. “Deze strenge regels zullen voor iedereen even wennen zijn, maar het plezier van de gasten en vrijwilligers dat we weer gaan varen, zal groter zijn”, aldus kapitein Visser.Meer berichten