Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Michel van Ons Caf&eacute; hoopt dat er veel gasten en andere Zevenaarders hun buurt gaan opruimen.</p>

Michel van Ons Café hoopt dat er veel gasten en andere Zevenaarders hun buurt gaan opruimen.

(foto: Bas Bakema)

Ons Café gaat zwerfafval opruimen

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Op 18 september aanstaande gaat Ons Café uit Zevenaar, samen met Bird Brewery, de strijd tegen zwerfvuil aan. Tijdens deze World Cleanup Day gaan zij samen met hun gasten de wereld een beetje mooier maken en stropen zij hun mouwen op. Niet alleen mooie woorden, maar actie. Voor iedere volle vuilniszak plant Ons Café samen Bird Brewery bovendien ook nog een boom. 

van de redactie

ZEVENAAR - “Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd, in 180 landen, zwerfvuil opgeruimd”, vertelt Michel van Ons Café. “Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en het bewustzijn creëert. Wij hopen dan ook dat onze gasten en andere Zevenaarders net zo enthousiast zijn als wij en hun eigen wijk een beetje schoner gaan maken.”

Van twee naar zestig

Vorig jaar begon Bird Brewery voorzichtig met een opruimactie waarbij twee horecazaken meededen. “Dit jaar zijn er al meer dan zestig zaken die samen de handen in elkaar slaan en gaan helpen op 18 september”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. “Bovendien is er een extra reden dit jaar: voor iedere volle vuilniszak bij één van de bij ons aangesloten locaties planten wij namelijk ook nog één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener. Dus meld je aan via onze website!”

‘Wij hopen dan ook dat onze gasten en andere Zevenaarders net zo enthousiast zijn als wij en hun eigen wijk een beetje schoner gaan maken’

Kolibier

De andere oprichter van Bird Brewery, Rik van den Berg, is ook enthousiast over World Cleanup Day. “Om de dag extra leuk te maken brouwen wij een limited edition voor deze dag om samen mee te proosten. Wij hebben gekozen voor een Double IPA met de naam Kolibier. Het bier is vernoemd naar de kolibrie: een zeer actieve vogel met lange snavel die de nectar ‘prikt’ uit de bloemen.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery gelooft dat zij impact kunnen maken op de biermarkt. Dat doen ze door bewust om te gaan met de natuur. Dankzij verschillende initiatieven hebben zij 70.000 bomen geplant en 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd.

Help jij zaterdag 18 september ook mee om de wereld en Zevenaar weer een beetje mooier te maken? Je kunt je aanmelden via onderstaande site en dan voor Ons Café kiezen als startpunt.

birdbrewery.com/opruimen

Meer berichten