Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Corrie.Boss-de Vries, de eerste honderdjarige in de geschiedenis van de Pelgromhof in gesprek met burgemeester Lucien van Riswijk. (foto: Ab Hendriks)</p>

Corrie.Boss-de Vries, de eerste honderdjarige in de geschiedenis van de Pelgromhof in gesprek met burgemeester Lucien van Riswijk. (foto: Ab Hendriks)

Corrie Boss-de Vries is honderd jaar

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - “Honderd jaar! Dat klinkt ontzettend oud en dat is het ook. U heeft het gehaald! Met een beetje zuchten en steunen, piepen en kraken, maar nogmaals, u heeft het gehaald”, sprak Ton van de Kraats, directeur van Percura Zorg in de Pelgromhof. “U heeft een opmerkelijk scherpe geest. Uw hoofd is nog zo helder als van een jonge ‘blom’. Uw geheugen is beter dan dat van uw kinderen, heb ik mij laten vertellen!” 

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - Corrie reageert ad rem: “Ja inderdaad, mijn gehoor en het lopen wordt minder, dat is zo!” Corrie Boss-de Vries, de honderdjarige, genoot van alle toespraken die tijdens de druk bezochte verjaardagbijeenkomst in de Pelgromhof werden uitgesproken.  

‘Ik ben nu honderd, ik ben dankbaar’

Film zonder geluid

Van de Kraats: “In een eeuw is veel gebeurd. Dow Jones bereikte op de beurs een dieptepunt, de crisisjaren volgden. De Volkskrant bestaat dit jaar ook honderd jaar. De insuline voor diabetespatiënten kwam op de markt. In uw geboortejaar verscheen de eerste film met geluid in de bioscopen. En nu kijkt u naar films en  de nieuwsberichten op uw iPad!”

Scherpe geest

Inderdaad de geest van de honderdjarige Corrie Boss-de Vries is scherp. Ze weet alle vragen van burgemeester Van Riswijk zonder na te denken te beantwoorden: “Na de Tweede Wereldoorlog ben ik getrouwd, maar weet je, ik mocht daarna niet meer werken. Het aanrecht was toentertijd mijn enige recht. Dat zou ik nu niet meer accepteren. Ik heb een feministische inslag, die karaktereigenschap hebben mijn dochters ook.” Corrie weet ook nog dat in 1941 de kinderbijslagwet werd ingevoerd. “Overigens herinner ik mij nog dat er meer sociale voorziening kwamen, dat was een enorme vooruitgang!”

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van 1 september 2021

Meer berichten