Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Burgemeester Lucien van Riswijk feliciteert Wim en Lies Derksen met een grote bos bloemen. (foto: PR)</p>

Burgemeester Lucien van Riswijk feliciteert Wim en Lies Derksen met een grote bos bloemen. (foto: PR)

Wim en Lies zijn een briljanten paar

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Wim Derksen (86) en Lies Derksen (84) zijn 65 jaar getrouwd. Zij trouwden in 1956 in de wederopbouwtijd na de Tweede Wereldoorlog. Achteraf gezien een bijzondere tijd waarin veel zaken veranderden. In die tijd woonden zij eerst 25 jaar in Lobith en nu ongeveer 35 jaar tot volle tevredenheid in Zevenaar.

door Ab Hendriks

“Van oorsprong kom ik uit ‘s Heerenberg, of zoals jullie in Zevenaar zeggen, ik woonde achter de bult (Montferland)”, vertelt Wim. “Ik kan overal aarden, er wordt overal brood gebakken toch?” Lies moest eerst even wennen aan wonen in Zevenaar.  ”Dat was gauw over. We wonen al jaren met veel plezier in de wijk Zonegge!” 

Kermis en processie

Hoewel zij allebei fraaie herinneringen hebben aan hun woonperiode in Lobith willen zij niet meer terug. “Wij woonden aan de Polderdijk op een mooie plek. We waren toen nog jong natuurlijk en genoten van de kermis en de processie in Lobith. Natuurlijk van alle schutterijen op het Gelders Eiland.”

‘We wonen al jaren met veel plezier in de wijk Zonegge!’

Pittige rijstijl

In Lobith bestaan de schuttersgilden EMM en Excelsior. “Vroeger gingen we kijken als er concoursen gehouden werden. Tegenwoordig als je ouder wordt, dan heb je minder behoefte om alles af te lopen. Alhoewel, ik rijd nog steeds auto! Ik vind dat ik een pittige rijstijl heb”. Lies: “Dat klopt, maar niet met mij in de auto, dan rij je rustig!” 

Briljanten huwelijk

Het brilanten huwelijk wordt nog gevierd met onder meer de drie zonen. “De drie schoondochters kwamen vanzelf! Eén van de drie woont hier vlakbij en de andere in Westervoort en de laatste in Oss”, vertelt Lies. “Natuurlijk vieren de kleinkinderen mee. De kleinkinderen komen regelmatig bij oma en opa eten. Dat vinden zij, en wij ook, reuze gezellig.”

Lees het hele artikel in Zevenaar Post van woensdag 1 september 2021

Meer berichten