Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Voorleesuurtje in de bibliotheek.</p>

Voorleesuurtje in de bibliotheek.

(Foto: Bibliotheek Veluwezoom)

Bibliotheek Velp krijgt wekelijks voorleesuurtje

  Nieuwsflits

VELP - Vanaf donderdag 23 september kunnen kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/verzorgers in de nieuwe Bibliotheek in Velp wekelijks komen luisteren naar een mooi verhaal. Een vrijwillige medewerker van de Bibliotheek leest iedere donderdag van 11.00 tot 11.45 uur voor. Deelnemen is gratis en aanmelden of lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig. 

“Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en vooral heel knus en gezellig. Je kunt er al heel vroeg mee beginnen. De bibliotheekmedewerker laat zien hoe fijn en leerzaam voorlezen is, voor zowel ouders als kinderen. Kinderen die nog geen lid zijn van de Bibliotheek kunnen zich gratis laten inschrijven”, aldus Bibliotheek Veluwezoom. 

Activiteiten

Bibliotheek Veluwezoom is op vele fronten actief om het belang van voorlezen onder de aandacht te brengen. Ze organiseert op verschillende locaties voorleesactiviteiten voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. Daarnaast lezen vrijwilligers voor op kinderdagverblijven en zijn op consultatiebureaus regelmatig medewerkers van de Bibliotheek aanwezig om jonge ouders te stimuleren om met hun kinderen te gaan lezen en ze gratis lid te maken van de bibliotheek. En natuurlijk zijn er heel veel leuke boekjes voor jonge kinderen te leen in de Bibliotheek. 

“Samen lezen is een plezier voor groot en klein en versterkt de band tussen ouder en kind. Met de uitbreiding van het nieuwe, wekelijkse voorleesuurtje in Velp hoopt de bibliotheek ook (meer) ouders in Velp te enthousiasmeren om te gaan voorlezen.” 

Een overzicht van deze en andere activiteiten van de bibliotheek, aanvangstijden en locaties is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda, of vraag ernaar in de bibliotheek.

Meer berichten