Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto:

World CleanUp Day in Arnhemse binnenstad

  Nieuwsflits

ARNHEM - Al jaren zijn inwoners van de Arnhemse binnenstad wekelijks actief om het zwerfafval op te ruimen. Met een knijper, ring en vuilniszakken maken zij hun omgeving schoon, alleen of samen als groep. Zo ontdoen Bewonersgroep Arnhems Hart en binnenstadbewoners elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een flink deel van de binnenstad van zwerfafval. 

Zaterdag 18 september is het de jaarlijkse World CleanUp Day. In veel gemeenten gaan inwoners dan de straat op om wijk, rivier of bos te ontdoen van zwerfafval. Zo ook in Arnhem. Vorig jaar werd op World CleanUp Day zo’n 250 kilo aan zwerfafval verzameld in de binnenstad. Met name blikjes, fast food verpakkingen en flesjes waren de meest voorkomende ‘zwervers’. “Naast opruimen is er ook enorm veel lol en plezier onder elkaar en gaat men met elkaar tijdens het opruimen in gesprek. Uit de wekelijkse acties zijn hierdoor al goede vriendschappen ontstaan”, aldus de organisatie.

Voor de World CleanUp Day binnenstad 2021 zaterdag 18 september van 10.00 tot 12.30 uur kan men zich weer aanmelden. Dat kan via redactie@arnhemshart.nl. De actie wordt afgesloten met een drankje en lekkers, aangeboden door Panino Mi Gusta.    

Kids

Dit jaar organiseert Heel Arnhem Schoon samen met het KinderWijkteam en gefaciliteerd door de Gemeente Arnhem een groot aantal acties in verschillende wijken van Arnhem. Studenten van het Rijn IJssel college helpen. Kinderen die 18 september 2 uurtjes willen helpen kunnen zich aanmelden. Om 15.00 uur is er een weegmoment van het verzamelde zwerfvuil en aansluitend een drankje onder de Nelson Mandela Brug. Meer info:  www.hetkinderwijkteam.nl/wcd

Meer berichten