Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Artiesten treden op vanaf het balkon tijdens Nacht van de Ommetjes.</p>

Artiesten treden op vanaf het balkon tijdens Nacht van de Ommetjes.

(Foto: Jacqueline van der Boom)

Jubileum stichting Nacht van de Ommetjes

  Nieuwsflits

NIJMEGEN - Stichting Nacht van de Ommetjes bestaat 10 jaar en dat wordt groots gevierd. De organisatie is druk bezig geweest met jubileumprojecten zoals het project ‘Mo(nu)mentjes’ waarbij herinneringen aan de Ommetjes zijn verzameld op de website. Al deze herinneringen, aangevuld met tientallen interviews, foto’s en gedichten, zijn nu gebundeld in het jubileumboek ‘10 Jaar Nacht van de Ommetjes’. De gelijknamige tentoonstelling in Cultuurhuis de Lindenberg toont van 18 september t/m 3 oktober een selectie van de mooiste inzendingen, interviews en foto’s.

10 Jaar Nacht van de Ommetjes

In de afgelopen 10 jaar heeft een groot aantal mensen zich ingezet om de ‘Nacht van de Ommetjes’ keer op keer tot een succes te maken. Als beloning voor al deze inspanningen is de gelijknamige stichting verschillende projecten gestart, met als kers op de taart het jubileumboek ’10 jaar Nacht van de Ommetjes’. Het boek, naslagwerk én inspiratiebron ineen neemt lezers via persoonlijke herinneringen, aansprekende interviews, gedichten en foto’s mee langs en over unieke, bijzondere, vaak onontdekte paden en wegen in Nijmegen.

Vrijdag 17 september wordt de tentoonstelling ‘10 Jaar Nacht van de Ommetjes’ in besloten kring officieel geopend. Sprekers zijn onder meer burgemeester Hubert Bruls en voormalig nachtburgemeester en initiatiefnemer Doro Krol.  De tentoonstelling is open voor publiek van zaterdag 18 september tot en met zondag 3 oktober.

De Nacht van de Ommetjes 2021 vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 oktober. Aanmelding is verplicht en kan via www.denachtvandeommetjes.nl

Meer berichten