Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 september viert Wijchen kermis.&nbsp;</p>

Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 september viert Wijchen kermis. 

(Foto: Roel Kleinpenning)

Coronaproof kermis vieren in Wijchen

  Nieuwsflits

WIJCHEN - Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 september viert Wijchen kermis. Langs de Kasteellaan en in de achtertuin van het Kasteel Wijchen staan dan ruim 40 attracties opgesteld. Burgemeester Marijke van Beek: “Coronaproof en gezellig gaan hier prima samen.” 

“Gelukkig kan het feest dit jaar doorgaan. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. We hebben de kermis dit jaar opgeknipt in twee delen, de Kasteellaan en de Kasteeltuin, om de bezoekers zo veel mogelijk te spreiden. Ook zijn er onder meer aparte in- en uitgangen naar en van het kermisterrein, een looproute die zorgt voor voldoende afstand en plekken waar je je handen kunt desinfecteren. Samen houden we het veilig.” 

Van Beek is blij met de voorzorgsmaatregelen die de organisatie treft en rekent op de medewerking van de bezoekers. “Alleen samen zorgen we dat het veilig is. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, wordt het weer een groot feest. Voor jong en oud.” 

Beperkt programma

Vrijdagmiddag om 15.00 uur opent de burgemeester op de Kasteellaan de kermis. Op zaterdagmiddag van 13.00-14.30 uur is de kermis prikkelarm: voor mensen die wel van kermis houden maar snel overprikkeld raken van alle indrukken. Vanwege corona is er dit jaar geen uitgebreid programma, geen vuurwerk/lasershow en geen uitgebreide kermiskrant. 

Horeca en feesttenten

De feesttenten bij Sterrebosch en op het pleintje bij het oude gemeentehuis zijn gescheiden van het kermisterrein. Beide locaties moeten voldoen aan de geldende coronarichtlijnen. Op het kermisterrein is alcohol niet toegestaan en niet verkrijgbaar. Meer informatie over de kermis en de genomen maatregelen leest u op www.wijchen.nl/kermis 

Meer berichten