Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>De komende weken kan je op meerdere fruitbedrijven in Zeeuws-Vlaanderen appels en peren plukken.&nbsp;</p>

De komende weken kan je op meerdere fruitbedrijven in Zeeuws-Vlaanderen appels en peren plukken. 

(Foto: Jacek Skrok / Shutterstock.com)

Zelf appels en peren plukken en proeven

  Nieuwsflits

Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in Zeeuws-Vlaanderen. Onder andere in Hengstdijk, Vogelwaarde en Zaamslag. 

regio - Tijdens ‘De Fruitigste Dagen’ in de weekends van 25 en 26 september en 2 en 3 oktober, openen circa 25 telers door het hele land hun deuren voor het publiek. En naast zelf plukken zijn er tal van andere activiteiten op de bedrijven. Een perfect uitje voor het hele gezin!

Gezond en lekker 

Appels en peren zijn gezond, maar vooral ook lekker. Zeker als ze van Nederlandse bodem komen. De appel- en perentelers in ons land leveren een topproduct af en zijn daar met recht trots op. Daarom verwelkomen ze jou graag op hun bedrijf, tijdens De Fruitigste Dagen. Zelf appels en peren plukken staat centraal tijdens deze dagen. Je mag zelf de boomgaard in - neem daarvoor wel een stevige tas of shopper mee - en kunt direct plukken en dus ook proeven. 

Activiteiten 

Maar er zijn ook tal van andere activiteiten op de bedrijven. Wat dacht je van een brocantemarkt, appelsap persen, beestjes zoeken in de boomgaard of een heuse langsteappelschilwedstrijd? Daarnaast hebben veel fruitbedrijven een eigen winkel en een gezellig terras, waar je onder meer kunt genieten van koffie met - hoe kan het ook anders - een stukje appeltaart.

Wat, waar en wanneer?

Op onderstaande website vind je een overzicht van de bedrijven die meedoen. Ook zie je hier wanneer de bedrijven open zijn en welke activiteiten er plaatsvinden. De Fruitigste Dagen zijn een initiatief van De Fruitigste, dat zich onder meer richt op het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van Nederlands fruit.

Kijk voor meer informatie op www.defruitigste.nl of op www.facebook.com/defruitigste.  

Meer weten? Kijk op www.defruitigste.nl of op https://www.facebook.com/defruitigste.

door de redactie

Meer berichten