Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Van links naar rechts: Adrienne Thijs (district Zeeland), Emmanuel de Wilde, Rini Boidin, Clement Bonte,Henny de Poorter (district Zeeland).</p>

Van links naar rechts: Adrienne Thijs (district Zeeland), Emmanuel de Wilde, Rini Boidin, Clement Bonte,Henny de Poorter (district Zeeland).

(Foto: )

Vogelvereniging De Edelzanger huldigt drie jubilarissen

  Nieuwsflits

Wegens de corona-maatregelen waren er heel lange tijd geen ledenbijeenkomsten. Nu de maatregelen wat soepeler zijn geworden hield Vogelvereniging De Edelzanger weer een algemene ledenvergadering in de ruime zaal van restaurant In den Wijngaard in Aardenburg.

Aardenburg - Namens het district Zeeland van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (N.B.v.V.) waren Adrienne Thijsen Henny de Poorter naar Kikkerstad gekomen. Adrienne Thijs verzorgde de huldiging met uitreiken van de speldjes en het vermelden van verdiensten van de jubilarissen met leuke anekdotes en verhalen uit het verleden.

Rini Boidin 

Rini Boidin vierde zijn 50-jarig jubileum. Startte als jeugdlid bij vereniging De Volière in Oostburg. Deze club ooit zo bloeiende vereniging werd begin deze eeuw ontbonden wegens gebrek aan bestuursleden. Hij stapte in 2002 over naar De Edelzanger, was vele jaren bestuurslid en tegenwoordig is hij ringencommissaris als niet-bestuurslid. Hij kweekte 45 jaar grasparkieten en is enkele jaren geleden overgestapt naar andere parkietensoorten.

Emmanuel de Wilde 

Emmanuel de Wilde uit het Belgische Sint-Laureins werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij werd destijds op aandringen van zijn broer lid van Vogelvreugd ‘79 in IJzendijke en werd in 2014 lid van De Edelzanger. Hij is bij alle activiteiten van de vereniging betrokken en verzorgt ieder jaar de natuurwandeling. In de afgelopen jarenzijn heel wat natuurgebieden bezocht met een gids die goed op de hoogte is van al wat leeft en bloeit. Hij kweekt momenteel kanaries en de parkietensoort rosella’s.

Clement Bonte 

Clement Bonte ontving het speldje met het getal 40. Hij is lid geweest van de in 1967 opgerichte club De Edelzanger. Heeft hier nooit bestuursfunctie bekleed, maar helpt de vereniging waar dat nodig is. Hij is trots op zijn behaalde wereldtitel in 2019 in Zwolle met spitsstaartamadine, dit is een van origine Australische vinkensoort, en fokte in de loop der jaren met 42 verschillende vogelsoorten.

Meer berichten