Logo nieuwsbode-zeist.nl


Vanaf maandag 18 mei gaan de bibliotheken van Kunstwerk! weer open. (foto: PR)
Vanaf maandag 18 mei gaan de bibliotheken van Kunstwerk! weer open. (foto: PR)

Bibliotheken Kunstwerk! gaan 18 mei open

  Nieuwsflits

van de redactie

Al wekenlang zitten we in de intelligente lockdown vanwege het coronavius. Onlangs zijn (gelukkig) de eerste versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. De basisschoolleerlingen mogen weer naar school en ook de bibliotheken mogen weer open.

LIEMERS - Kunstwerk! kiest er voor om maandag 18 mei weer open te gaan. Momenteel zijn ze alle voorbereidingen aan het treffen om straks iedereen veilig en in goede gezondheid te ontvangen, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Aangepaste openingstijden

Gezien het feit dat er veel maatregelen getroffen dienen te worden om iedereen veilig en gezond te houden is er voorlopig voor gekozen om aangepaste openingstijden te hanteren. Deze aangepaste openingstijden zijn per bibliotheek als volgt:


- Zevenaar: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.
- Duiven: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.
- Westervoort: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.
- Giesbeek: maandag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.
- Lobith en Pannerden houden de normale openingstijden.

Houd onderstaande website van Kunstwerk! in de gaten voor de meest actuele informatie.

Meer dan een bieb

De tijd dat je alleen maar boeken bij een bibliotheek kunt lenen is allang verleden tijd. De bibliotheek maakt een behoorlijke transitie door en biedt steeds meer mogelijkheden om mensen te ondersteunen bij taalontwikkeling, leesbevordering, digitale vaardigheden, rekenen en innovatie. Dit wordt gedaan in een samenwerkingsverband met het Liemers Taalhuis. Binnen het programma Leven Lang Leren wordt normaliter een breed aanbod aan trainingen,bijeenkomsten en activiteiten aangeboden. De BoekStartcoach laat ouders en jonge kinderen in Lobith en Pannerden spelenderwijs ontdekken hoe belangrijk het is om samen te lezen. Samen lezen met je kind is leuk, gezellig en goed voor de taalontwikkeling. Daarnaast verhoogt het de concentratie en versterkt het de band tussen ouder en kind. Initiatieven zoals het Taalhuis, de Taalpunten of het aanbod van Sterk door Taal helpen daarbij.

Opgetogen

Kunstwerk! hoopt spoedig al deze bovenstaande initiatieven weer op te kunnen pakken. “Voor nu zijn we al blij dat de bibliotheek weer open mag en kijken er naar uit om iedereen weer te ontvangen, stap voor stap", aldus een opgetogen Bert Frölich, directeur-bestuurder van Liemers Kunstwerk!

liemerskunstwerk.nl

Meer berichten