Logo nieuwsbode-zeist.nl


Presentatrice Angelique Krüger
Presentatrice Angelique Krüger (Foto: Omroep Gelderland)

Zomer in Gelderland komt naar Spijk

  Nieuwsflits

van de redactie 

SPIJK - Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Spijk. En de inwoners van Spijk kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over hun dorp moet zitten. Dat kan maandag 8 juni al, want dan komt de Zomer in Gelderland praatpaal naar Spijk om informatie te verzamelen!

Zomer in Gelderland is een project waarvoor Omroep Gelderland dit jaar voor de 11e keer de provincie ingaat en vier weken lang elke dag een ander dorp belicht. Normaal gesproken doet de omroep dat met een live-uitzending op een plein met veel publiek. Allerlei groepen mensen zijn dan de hele dag bezig om opdrachten te vervullen voor een goed doel. Door de coronacrisis is dat nu helaas niet mogelijk.

De praatpaal
De redactie van Zomer in Gelderland heeft daarom iets anders bedacht. We gaan nog steeds naar twintig dorpen en de presentatie is, zoals ieder jaar, in handen van Angelique Krüger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis langs de grens van de provincie. In twintig dorpen op die route wordt binnenkort de Zomer in Gelderland praatpaal neergezet (denk aan de ANWB praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.

Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat mogen we hier niet missen? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom? Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag om een speciale uitzending over Spijk te maken.

Deel jouw verhaal
Op maandag 8 juni staat de paal in Spijk op het plein bij dorpshuis De Spieker en de kerk, ’s middags van 14.00 – 16.30 uur. Het zou leuk zijn als de inwoners van Spijk daar hun bijdrage willen geven aan een mooie uitzending over hun dorp, natuurlijk met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus.

Zomer in Gelderland is van 3 t/m 28 augustus dagelijks te zien bij Omroep Gelderland. Meer weten? Houd dan onze website www.gld.nl/zomeringelderland in de gaten voor de meest actuele informatie.

.

Meer berichten