Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: GGD Haaglanden

Nieuwe corona-testlocatie voor regio Haaglanden

  Nieuwsflits

Sinds maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. In regio Haaglanden is hiervoor achter het Van der Valk Hotel in Nootdorp een nieuwe, grotere testlocatie ingericht. Op woensdag 3 juni wordt deze formeel geopend in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge (VWS). 

De nieuwe testlocatie is tot stand gekomen in samenwerking tussen GGD Haaglanden, het Van der Valk concern en het Nederlandse Rode Kruis. Eerder konden specifieke doelgroepen al getest worden in de parkeergarage van het hotel.

Om ruimte te bieden aan iedereen die zich wil laten testen, komen in een grote tent op het terrein verschillende teststraten. Mensen worden vanuit de auto getest en stappen niet uit.
De testlocatie is zeven dagen per week geopend. Per dag kunnen hier maximaal 900 mensen getest worden op het coronavirus; indien nodig kan dit aantal nog worden uitgebreid.

Mobiele test-unit

Ook is er voor de regio een mobiele testunit. Deze staat vanaf maandag 8 juni op werkdagen ’s morgens tegenover het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad 1 in Naaldwijk en ’s middags bij HMC Antoniushove in Leidschendam. Hier kunnen mensen, die niet in staat zijn om met de auto naar de testlocatie in Nootdorp te komen, zich bij klachten op afspraak laten testen.

Landelijk telefoonnummer
Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Vanaf 1 juni kan men hiervoor bellen met het nieuwe landelijke telefoonnummer 0800-1202

Meer berichten