Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: N.E.C.

Rogier Meijer hoofdtrainer N.E.C.

  Nieuwsflits

Nijmegen - N.E.C. heeft per direct Rogier Meijer aangesteld als hoofdtrainer van N.E.C. Ron de Groot wordt zijn assistent en komt over van Jong N.E.C. Meijer tekent voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar.

Rogier Meijer was al sinds april 2019 onderdeel van de technische staf van de Nijmeegse club. Na het ontslag van trainer Jack de Gier nam de geboren Doetinchemmer de honneurs waar samen met Adrie Bogers en Ron de Groot. Het afgelopen seizoen bleef Meijer betrokken bij de selectie, waar hij onderdeel werd van het trainerstrio Bogers, Meijer en Gesthuizen. Vanaf aankomend seizoen staat de 38-jarige Meijer als enige hoofdtrainer voor de eerste selectie.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij dat de kogel door de kerk is wat betreft de aanstelling van Meijer en De Groot: ‘’We hebben deze (interne) keuze bewust gemaakt. Rogier is al langere tijd onderdeel van onze club. Eerst bij de Voetbalacademie en daarna is hij vroegtijdig overgeheveld naar het eerste elftal. Rogier heeft met zijn visie over voetbal een goede indruk op ons gemaakt. Daarnaast heeft hij de afgelopen anderhalf jaar al ervaring opgedaan en dat zijn voor zijn ontwikkeling grote en belangrijke stappen geweest."

"Als rechterhand hebben we Ron de Groot aangesteld, omdat hij de club van A tot Z kent en ongelofelijk veel ervaring heeft binnen de voetbalwereld en onze club. Het vak van assistent is hem op het lijf geschreven, dus ik heb er alle vertrouwen in dat er een goede en betrouwbare staf voor de groep staat het aankomende seizoen.’’

Rogier Meijer is trots op zijn aanstelling: ‘’Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij N.E.C. en ik wilde dan ook graag blijven. Ik heb verschillende uitstekende gesprekken gevoerd met Wilco en de RvC en ben ontzettend trots dat ik deze uitdaging aan mag gaan. We willen de weg omhoog inzetten met elkaar en een N.E.C. gaan laten zien waar iedereen trots op is én graag naar kijkt.’’

Meer berichten