Logo nieuwsbode-zeist.nl


Vanaf 2 juni is het parkeerdak van parkeerterrein Molenpoort aan de Tweede Walstraat de hele dag opengesteld voor vergunninghouders met een parkeervergunning voor zone centrum.
Vanaf 2 juni is het parkeerdak van parkeerterrein Molenpoort aan de Tweede Walstraat de hele dag opengesteld voor vergunninghouders met een parkeervergunning voor zone centrum. (Foto: Pixabay)

Tijdelijke openstelling parkeerdek Molenpoort

  Nieuwsflits

Nijmegen - Vanaf 2 juni is het parkeerdak van parkeerterrein Molenpoort aan de Tweede Walstraat in Nijmegen de hele dag opengesteld voor vergunninghouders met een parkeervergunning voor zone centrum.

De gemeente heeft deze tijdelijke maatregel genomen omdat er op dit moment 25-30 minder parkeerplekken op straat zijn voor auto’s. Dat komt door terrassen die nu vanwege de coronamaatregelen meer ruimte innemen. Bezoekers van het parkeerterrein Molenpoort zonder parkeervergunning betalen de normale parkeertarieven.

Hoe werkt het voor vergunninghouders?

Mensen met een parkeervergunning zone centrum kunnen het parkeerdek Molenpoort 24 uur per dag gebruiken. Er is geen slagboom dus auto’s kunnen er gewoon in en uit. Bij geparkeerde auto’s wordt gecontroleerd op basis van kenteken. Tussen 20.00 en 08.00 uur is bewaking aanwezig. Er is plaats genoeg want parkeerterrein Molenpoort heeft in totaal 330 plekken waarvan ongeveer 50% wordt gebruikt door winkelend publiek.

Kom met de fiets

Om de beperkte parkeerruimte voor auto’s in de binnenstad zo goed mogelijk te gebruiken, is de oproep aan bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets naar het centrum te komen. De openingstijden van fietsenstalling Mariënburg zijn daarom ook verruimd. De stalling is vanaf nu tijdelijk alle dagen open tot 01.00 uur. Dit was alle dagen eerst tot 19.00 uur en op donderdagavond (koopavond) tot 21.00 uur. Andere stallingen zoals die op Plein 1944 en Bisschop Hamerstraat (maandag-zaterdag 08.00-05.00 uur en zondag 10.00-05.00 uur) hebben al ruime openingstijden.

Duur maatregelen

De duur van de tijdelijke wijzigingen van de openstellingen is afhankelijk van hoe de coronamaatregelen zich ontwikkelen

Communicatie

Vergunninghouders zone centrum worden vandaag of morgen geïnformeerd.

Meer berichten