Logo nieuwsbode-zeist.nl


Schets van het te bouwen dakterras voor IC-patiënten in Rijnstate.
Schets van het te bouwen dakterras voor IC-patiënten in Rijnstate. (Foto: )

Actie voor dakterras voor IC-patiënten Rijnstate

  Nieuwsflits

Arnhem - Lionsclub Arnhem heeft 2.500 euro gedoneerd voor een project van het Rijnstate Vriendenfonds: een dakterras voor IC-patiënten. "Wij roepen de inwoners van de regio Arnhem op ook een bijdrage te geven", aldus een woordvoerder van de Lionsclub Arnhem.

Samen met de afdeling Intensive care is het Rijnstate Vriendenfonds in 2018 gestart met de werving voor één van haar meest ambitieuze projecten tot nu toe: de realisatie van een dakterras voor de patiënten van de Intensive care (IC) en Medium care (MC) van Rijnstate. De plannen voor het dakterras sluiten aan bij de verbouwing van de IC en de MC die eind 2020 klaar moet zijn. De vernieuwde afdelingen bieden patiënten hoogwaardige kwalitatieve en veilige zorg in een moderne omgeving.

De IC en MC krijgen allemaal eenpersoonskamers. Deze kamers bieden ruimte en rust aan de patiënt. Ook is er meer gelegenheid voor de familie om bij de patiënt te zijn en er komen drie familiekamers en een woonkamer. De grote droom van de IC-medewerkers is dat de patiënten op het aangrenzende dakterras bij mooi weer ook van de buitenlucht kunnen genieten.

Zorg voor coronapatiënten

In de afgelopen periode heeft Rijnstate, en de Intensive care in het bijzonder, gericht op de opvang van corona-patiënten uit de regio. De langdurige opname en intensieve zorg die een corona-patiënt nodig heeft, maakt de de wens om ernstig zieke patiënten de faciliteit te kunnen bieden waar zij in nauw contact met buiten zijn, nog actueler.

De eerste nieuwe vleugels van de Intensive Care zijn inmiddels in gebruik. Om ook het dakterras te kunnen realiseren, is het Vriendenfonds, samen met de IC-afdeling hard op zoek naar externe financiering. Dit project kan namelijk niet vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten worden betaald. Doel is om tenminste 50.000 euro in te zamelen.

Wie wil bijdragen aan het dakterras voor IC-patiënten van Rijnstate, kan een donatie doen aan het Rijnstate Vriendenfonds, NL 25 INGB 0672 8708 19.

Meer berichten