Logo nieuwsbode-zeist.nl


Rechts op de foto, naast een Delftse horecaondernemer: Sandra Kooijman
Rechts op de foto, naast een Delftse horecaondernemer: Sandra Kooijman (Foto: Alyssa van Heijst)

Blauwe lopers het nieuwe visitekaartje van Delftse middenstand

  Nieuwsflits

Sinds vorige week liggen ruim duizend blauwe lopers voor de deuren van Delftse winkels en horecabedrijven. De lopers geven aan dat de deuren geopend zijn voor klanten. De actie is een initiatief van Stichting Centrum Management Delft (SCMD), en kreeg financiële steun van onder meer gemeente Delft, Ondernemersfonds Delft en Rabobank Coöperatief Fonds.

Voor bezoekers aan de binnenstad was het lang onduidelijk welke winkel open was. Belangenorganisatie SCMD wilde daarom iets doen aan de zichtbaarheid van de ondernemers die wél de deuren open hadden. In Doetinchem ontstond het idee van rode lopers voor de deur van die zaken. "En wij hebben gekozen voor blauw, want dat past het beste bij Delft", vertelt Sandra Kooijman (SCMD).

Enkele weken geleden zijn de eerste vijfhonderd lopers neergelegd; Vorig weekeinde kwamen er daar nog zo'n zeshonderd bij. "Ze zijn anderhalve meter per stuk, dus er ligt al anderhalve kilometer." De actie startte in het centrum van Delft, maar inmiddels liggen ze bij winkels en horecazaken in alle delen van de stad.

Kooijman: "We laten winkeliers vooraf weten dat de lopers geplaatst worden. Als ze dat niet willen, dan kunnen ze een bericht sturen. Maar we krijgen alleen maar positieve reacties. 'Mijn buurman wil ook', hoor ik vaak. Naast de lopers hebben we ook posters: daarop kunnen winkeliers hun openingstijden schrijven. De vormgeving van die poster is gebaseerd op een Delfts blauwe tegel."

Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden: “Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden. Hulp via een zogenaamd Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen en stichtingen die geraakt zijn door de coronacrisis of voor maatschappelijke initiatieven die zijn opgestart als gevolg van de coronacrisis. Dit is een fonds voor acute financiële ondersteuning voor die verenigingen en stichtingen die het nú moeilijk hebben.” Bij het fonds kunnen nog steeds aanvragen worden gedaan via www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden.

Meer berichten