Logo nieuwsbode-zeist.nl


Janelle Moerman overhandigt de stadswandeling aan Bas Vollebregt en Jon Cornelese
Fotograaf: Marco Zwinkels
Janelle Moerman overhandigt de stadswandeling aan Bas Vollebregt en Jon Cornelese Fotograaf: Marco Zwinkels (Foto: )

Museum Prinsenhof Delft presenteert stadswandeling

  Nieuwsflits

Wethouder Bas Vollebregt en ondernemer Jon Cornelese ontvangen eerste exemplaar

Donderdag 4 juni namen wethouder Bas Vollebregt en Jon Cornelese, eigenaar van Café de Oude Jan, het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe historische stadswandeling van Museum Prinsenhof Delft. Met deze wandeling wil het museum zijn bezoekers verleiden om er een dagje Delft van te maken. Natuurlijk met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Naast negen historische hoogtepunten voert de wandeling langs Stadscafé Barbaar, Café de Oude Jan, Bakker Suikerbuik en Groots Café Hanno. De route is gratis verkrijgbaar bij het museum en de vier horecagelegenheden. 

De negen hoogtepunten uit de stadswandeling hebben een link met het museum. Net als het standbeeld van Willem van Oranje en het ouderlijk huis van Jan Schoonhoven zijn de gevangenis Het Steen en de Nieuwe Kerk terug te vinden op de kaart.

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “We vinden de verbinding van het museum met de stad en haar historie heel belangrijk. Met de wandeling laten we onze bezoekers kennismaken met het mooie oude centrum en bieden we hen de gelegenheid kennis te maken met een selectie van de aantrekkelijke horecagelegenheden die Delft kent.” Jon van café De Oude Jan en de bierbrouwerij: “In deze tijden is het mooi om te zien hoe we met elkaar kunnen samenwerken en dat we elkaar weten te vinden.”

Bas Vollebregt, wethouder: “De stadswandeling nodigt bezoekers uit tot een dagje Delft. Historische plekken worden afgewisseld met tussenstops zodat je kan genieten van de stad en ook van haar terrassen. Mooi om te zien dat het Museum Prinsenhof Delft op deze manier de ondernemers in de stad ondersteunt. Zeker weten een win-win.” 

Over Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is hét kunst- en cultuurhistorische museum van Delft. De vaste opstelling is gebaseerd op drie thema’s die samen het fundament vormen van het museum: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Het museum laat zien hoe deze Nederlandse iconen aan de stad Delft zijn verbonden en hoe zij het gezicht van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van tentoonstellingen en een veelzijdige programmering wordt dit telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.Vanwege de Corona-maatregelen dient vooraf een ticket gekocht te worden voor het museum via www.prinsenhof-delft.nl.

Meer berichten