Logo nieuwsbode-zeist.nl


Emmy Wittenberg treedt terug als fractievoorzitter en raadslid
Emmy Wittenberg treedt terug als fractievoorzitter en raadslid (Foto: D66)

Fractievoorzitter D66 Wijchen treedt terug

  Nieuwsflits

 Wijchen - Emmy Wittenberg legt op 25 juni haar functies als fractievoorzitter en raadslid neer. Het was niet langer te combineren met haar baan en gezin. Maar Emmy blijft in de Wijchense politiek, nu als raadscommissielid. Han Demmers komt namens D66 in de gemeenteraad van Wijchen.

Sinds 2017 is Emmy actief in de Wijchense politiek. Eerst als raadscommissielid en sinds 2018 als raadslid en fractievoorzitter. Als woordvoerder financiën, veiligheid en ruimtelijke ordening wist ze regelmatig haar stempel te drukken. Zo vroeg ze afgelopen jaar succesvol aandacht voor gezinnen die wonen op de Wighenerhorst, kreeg haar motie voor boombehoud aan de meeroever unanieme steun en worden de mogelijkheden voor een vergroening van lokale belastingen onderzocht.

Emmy Wittenberg over haar afscheid: “Sinds de verkiezingen is er vooral op werkgebied veel veranderd. Daarom is het vaak jongleren met de tijd. Met een jong gezin, een eigen bedrijf en vanaf 1 juli een nieuwe baan. Als gekozen volksvertegenwoordiger wil ik dit werk voor een volle 100% doen. Dat maakt dat ik de aandacht dit ambt verdient, niet langer waar kan maken.”

De gemeenteraadsfractie van D66 ziet zich gesterkt in het feit dat Emmy beschikbaar blijft als raadscommissielid. De uren die hiermee gemoeid zijn, zijn beduidend lager. Collega raadslid Kees van Galen: “Emmy heeft de afgelopen drie jaar veel dossierkennis opgebouwd. Daarnaast is ze een energiek persoon en debater. We vinden het jammer dat ze een stap terug zet, maar zijn blij dat ze zich wil blijven inspannen voor een nog mooier en groener Wijchen.” Emmy zal als raadslid worden opgevolgd door Han Demmers. Han heeft 7 jaar ervaring als raadscommissielid in Wijchen. Dit geeft de fractie van D66 een krachtige impuls.

Meer berichten