Logo nieuwsbode-zeist.nl


Noa (20 jaar) belt met een oudere.
Noa (20 jaar) belt met een oudere. (Foto: De Belbrigade)

Jongeren bellen met ouderen in corona-tijd

  Nieuwsflits

Arnhem - Jongeren uit heel Nederland krijgen vanaf 1 juni de kans met ouderen te bellen door middel van het Arnhemse initiatief ‘de Belbrigade’.

Jongerencoach Eva: “Wij organiseerden al een programma waar jongeren bij ouderen op bezoek gingen. Maar door corona kon dit niet meer plaatsvinden, terwijl juist nu kans op vereenzaming bij ouderen extra groot is. Tegelijkertijd hebben veel jongeren tijd over nu ze hun lessen online volgen en vakantieplannen niet doorgaan. De perfecte timing dus om ze te telefonisch of online te matchen."

Levenslessen van ouderen

"Wij zien dat veel jongeren zich graag willen inzetten voor de samenleving. Bij de Belbrigade leren ze tegelijkertijd ook iets. Ze leren zichzelf te ontwikkelen en natuurlijk leren ze ook van de verhalen en levenslessen van de ouderen."

"Zo hoorden we van een deelnemer dat hij nu weer wat positiever in het leven staat en van een andere jongen dat hij nu bewuster nadenkt over de keuzes die hij maakt. De bewoonster die hij sprak, had spijt van dingen die ze niet had gedaan en dit had veel indruk op hem gemaakt."

"Maar bij de gesprekken wordt ook veel gelachen en we organiseren wekelijks online borrels. Zo vormt de Belbrigade ook een gezellige community voor jongeren."

Meedoen

Wie tussen de 14 en 27 jaar is en het leuk lijkt om (gratis) mee te doen, kan zich aanmelden via: www.humints.com/belbrigade.

De Belbrigade is een ‘corona-proof’ project dat deel uitmaakt van de landelijke Maatschappelijke Diensttijd (MDT), waarbij jongeren gestimuleerd worden om hun steentje bij te dragen aan de samenleving: www.doemeemetmdt.nl.

Meer berichten