Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Pixabay

Provincie financiert mondkapjes voor kwetsbare scholieren

  Nieuwsflits

Arnhem - Provincie Gelderland stelt 65.000 euro beschikbaar voor mondkapjes die bestemd zijn voor schoolgaande kinderen die echt onder de armoedegrens leven. Deze scholieren kunnen met de mondkapjes gebruik maken van het openbaar vervoer of andere collectieve busreizen. 

Project STOP Kinderarmoede, onderdeel van de Stichting Kinderen van de Voedselbank, zorgt voor de verspreiding van de mondkapjes. 

Nu de scholen weer open zijn en het dragen van mondkapjes in het OV verplicht is, merken de vrijwilligers van het project STOP Kinderarmoede dat beschermingsmiddelen soms te duur zijn voor ouders met een laag inkomen. Met name de zeer goed beschermende mondkapjes

 Nederlandse producent

Project STOP Kinderarmoede laat de mondkapjes maken bij een Nederlandse producent. Vervolgens worden ze verspreid via een Gelders netwerk. Dat zijn organisaties zoals maatschappelijk werk, Jeugdzorg, Leergeld, kledingbanken, speelgoedbanken, voedselbanken, scholen en sociale wijkteams. Op deze manier komen ze bij de hulpbehoevende kinderen terecht. 

Binnen twee weken worden circa 10.000 mondkapjes geproduceerd. Gelderland telt vermoedelijk 30.000 kinderen (12-18 jaar) die een vorm van ondersteuning krijgen. Binnen deze groep zijn circa 5000 kinderen die onder zeer armoedige omstandigheden leven. Juist voor hen zijn de mondkapjes bedoeld. 

 Optimale bescherming

De mondkapjes zijn OEKO-TEX gecertificeerd en bieden een optimale bescherming. Voor het bewuste kind zelf en zijn/haar omgeving. Ze zijn wasbaar en hierdoor langdurig te gebruiken, mocht dat noodzakelijk blijken te zijn.

 Leefbaarheidsgedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Veilig naar school gaan is belangrijk. Met de schenking van deze goede mondkapjes is hopelijk een zorg weggenomen bij ouders en hun kinderen. Deze mondkapjes geven de scholieren de kans om na de lockdown weer te werken aan hun toekomst.” 

 Gelderse aanpak COVID-19

 Provincie Gelderland werkt er aan om de Gelderse economie en samenleving uit de corona-crisis te helpen. De provincie doet dat in deze fase van de crisis met een bedrag van 50 miljoen euro. Daarnaast werkt Gelderland aan een herstelprogramma. Dat programma bestaat uit een pakket aan maatregelen om alle sectoren en organisaties te ondersteunen, die van groot belang zijn voor Gelderland.

Meer berichten