Logo nieuwsbode-zeist.nl


Sfeerbeeld van Nijmeegste Kunstnacht 2019
Sfeerbeeld van Nijmeegste Kunstnacht 2019 (Foto: Mark Ooms)

Nijmeegse Kunstnacht verplaatst naar 2021

  Nieuwsflits

Nijmegen - De tiende editie van de Nijmeegse Kunstnacht gaat dit jaar niet door. De coronamaatregelen dwarsbomen de voorbereidingen van het festival, dat zou plaatsvinden op 19 september 2020. Omdat de Kunstnacht elk jaar in september de opening van het nieuwe culturele seizoen viert, is besloten om de Kunstnacht te verplaatsen naar zaterdag 18 september 2021. 

De Nijmeegse Kunstnacht biedt jaarlijks een afwisselend programma van allerlei kunstdisciplines, op circa 20 locaties in het stadscentrum van Nijmegen en op het Honigcomplex. Ruim 50 culturele partijen dragen hieraan bij. Samen ontwikkelen zij unieke kunstproducties, die vaak al vóór de zomermaanden tot stand komen. In de huidige anderhalvemetersamenleving bleek dit niet haalbaar: locaties konden niet worden bezichtigd en repetities konden niet plaatsvinden. 

Jubileumeditie

 Dit jaar zou de tiende editie van de Kunstnacht plaatsvinden. Stichting Kunstvat, die het festival organiseert, wil geen genoegen nemen met een afgeslankte versie van het festival. In 2021 wordt groots uitgepakt met een speciale jubileumeditie, om de kunst in de stad weer volop te vieren. Stichting Kunstvat laat aankomende 19 september niet helemaal onopgemerkt voorbijgaan: met een kleinschalige actie wordt kunstminnend Nijmegen getrakteerd op een bijzondere kunstbeleving.

Doneren 
 Via de website van de Kunstnacht kun je een zelfgekozen bedrag doneren om de festivalorganisatie te steunen. Jouw bijdrage wordt gebruikt om de economische gevolgen van de verplaatsing op te vangen en om volgend jaar een extra mooie jubileumeditie te kunnen organiseren. Bij donaties vanaf 15 euro kun je een Kunstnacht tote bag ophalen bij Expo Bart op het Honigcomplex (kijk op de website voor de openingstijden).

De tiende editie van de Nijmeegse Kunstnacht vindt plaats op 18 september 2021. Meer informatie vind je op www.nijmeegsekunstnacht.nl.

Meer berichten