Logo nieuwsbode-zeist.nl


Lineke Dusseljee en Femke Riphagen van Sterrenschool Zevenaar. (foto: PR)
Lineke Dusseljee en Femke Riphagen van Sterrenschool Zevenaar. (foto: PR)

Sterrenschool komt naar Schrijvershoek

  Nieuwsflits

van de redactie

Sterrenschool Zevenaar, nu nog gevestigd in de wijk Groot Holthuizen, verhuist in de zomer van 2021 naar het bestaande schoolgebouw aan de Guido Gezellestraat 40-42 in de wijk Schrijvershoek. “Ondanks dat het team, de ouders en de kinderen daar best even van schrokken, krijgen we nu ook de kans om dit gebouw helemaal aan de hand van onze kernwaarden, de vijf sterren, te vernieuwen. Zo kan onze visie op onderwijs nog meer tot uitdrukking komen in het gebouw”, zegt directeur Lineke Dusseljee.

ZEVENAAR - De Sterrenschool Zevenaar is een veelzijdige plek waar kinderen hun talenten ontdekken. Zij volgen hun persoonlijke leerreis. Onderwijs op maat is dan ook een van de vijf sterren. “We hanteren unieke en flexibele in- en uitlooptijden, die zoveel mogelijk passen bij de specifieke thuissituatie van ieder kind. Dat geeft op school flexibele momenten voor een persoonlijke begeleiding. Dat maatwerk kunnen we ook waarmaken omdat wij werken met vakspecialisten voor rekenen, taal en lezen. Op dat moment heeft de leerkracht de handen vrij. Daarnaast werken we met inspirerende ateliers waar kinderen aan de slag gaan met thema’s als cultuur, burgerschap en sport. Verbinding met de wereld om ons heen is namelijk ook een van onze sterren”, aldus Femke Riphagen, die als unitleider de dagelijkse leiding in handen heeft.

Toekomst

Ouders hadden als voorwaarde dat bij de verhuizing het unieke concept gewaarborgd blijft. Daar zet bestuur, directie en team vol op in. In het hernieuwde gebouw waar kinderopvang aanwezig is. Directeur Lineke Dusseljee: “Heel fijn dat we door de samenwerking met Kinderdagverblijf Lotus, dat qua visie goed aansluit bij onze school, de faciliteiten van een kindcentrum kunnen bieden.” Er heeft een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek plaatsgevonden in de wijk van de nieuwe locatie. Daaruit is geconcludeerd dat deze locatie voldoende basis biedt voor een bloeiende doorstart. In de wijk Schrijvershoek is op dit moment geen school gevestigd. Mede daardoor is de verwachting dat Sterrenschool Zevenaar gaat groeien in leerlingaantal. “Veel ouders kiezen nu voor onze school omdat we kleinschalig zijn. Dat blijven we, want het elkaar kennen is juist onze kracht”, vertelt Femke.

Verhuizing

Het gebouw, waarin de school samen met basisschool de Bem is gevestigd, wordt te klein mede door de groeiende wijk Grootholthuizen. Het schoolbestuur LiemersNovum besloot om een nieuwe locatie voor Sterrenschool Zevenaar te zoeken. “Deze school, met haar unieke onderwijsconcept, verdient het om vol in het licht te staan. Dat kan in de Schrijvershoek”, aldus bestuurder Pieter-Jan Buhler. Er waren ook zorgen onder de ouders. Begrip groeide gaandeweg en directeur Lineke Dusseljee is er trots op dat zeker 90% van de huidige leerlingen meegaan. “Ouders zijn vanwege het unieke concept bereid wat verder te rijden naar de nieuwe locatie.” Het vernieuwde gebouw aan de Guido Gezellestraat 40-42 wordt naar verwachting voor het schooljaar 2021-2022 opgeleverd. Tot die tijd blijft de Sterrenschool Zevenaar gewoon stralen op haar huidige locatie. Die sfeer verhuist zeker mee.

Meer berichten