Logo nieuwsbode-zeist.nl


De kerk van Oud-Zevenaar is één van de kerken die mogelijk aan de eredienst wordt onttrokken. (archieffoto: Ab Hendriks)
De kerk van Oud-Zevenaar is één van de kerken die mogelijk aan de eredienst wordt onttrokken. (archieffoto: Ab Hendriks)

Hoorzittingen rondom sluiting kerken

  Nieuwsflits

van de redactie

In de maand maart stonden hoorzittingen op de agenda in verband met de kerksluitingen in Babberich, Groessen, Spijk, Oud-Zevenaar en Herwen en Aerdt. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn deze zittingen toen uitgesteld.

REGIO - Nu de richtlijnen versoepeld zijn, zijn de bijeenkomsten opnieuw gepland. Ze zullen plaatsvinden met inachtneming van de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. De hoorzittingen zijn bedoeld voor parochianen die hun bezwaren tegen de sluiting kenbaar willen maken, of een eigen zienswijze onder de aandacht willen brengen. De inbreng wordt nauwkeurig genotuleerd en gaat deel uitmaken van het dossier op basis waarvan de bisschop uiteindelijk een beslissing neemt om de kerk al dan niet aan de eredienst te onttrekken. De hoorzittingen zijn dus geen informatie- of discussiebijeenkomsten.

Planning hoorzittingen

De planning van de hoorzittingen is als volgt:

- Woensdag 24 juni van 19.30 tot 20.30 uur in de Cluse in Herwen.

- Maandag 29 juni van 19.00 tot 20.00 uur in Spijk, in de kerk, tenzij nog anders wordt bericht.

- Maandag 29 juni van 20.30 tot 21.30 uur in ’t Centrum Reijmer in Babberich.

- Maandag 6 juli van 19.30 tot 20.30 uur in het schuttersgebouw EMM, Ooy/Oud-Zevenaar.

- Woensdag 8 juli van 19.30 tot 20.30 uur in zaal Gieling in Groessen.

Vooraf aanmelden

In verband met de coronamaatregelen moet je je vooraf melden. Dit kan telefonisch via 0316 - 820 956 of via het e-mailadres team@rkliemers.nl. Dit kan uiterlijk tot één werkdag voor de geplande hoorzitting. Mochten zich meer mensen aanmelden dan mogelijk in verband met de coronamaatregelen, dan zal een tweede bijeenkomst op een andere dag plaatsvinden. Meer informatie over deze parochie is te vinden op de onderstaande website.

Tot twee weken na de desbetreffende hoorzitting kunnen bezwaren of zienswijzen ook schriftelijk worden ingediend via het e-mailadres: team@rkliemers.nl. Per post kunnen bezwaren of zienswijzen worden gestuurd (of in de brievenbus worden gegooid) naar Parochie Sint Willibrordus via Kerkstraat 2, 6901 AB in Zevenaar. De geschreven tekst gaat dan als zodanig in zijn geheel bij het dossier.Tot twee weken na de desbetreffende hoorzitting kunnen bezwaren of zienswijzen ook schriftelijk worden ingediend via het e-mailadres: team@rkliemers.nl. Per post kunnen bezwaren of zienswijzen worden gestuurd (of in de brievenbus worden gegooid) naar Parochie Sint Willibrordus via Kerkstraat 2, 6901 AB in Zevenaar. De geschreven tekst gaat dan als zodanig in zijn geheel bij het dossier.

rkliemers.nl

Meer berichten