Logo nieuwsbode-zeist.nl


Het echtpaar Wim en Gina Weeting nam de versnapering met een brede glimlach in ontvangst. (foto: Piet van Breukelen)
Het echtpaar Wim en Gina Weeting nam de versnapering met een brede glimlach in ontvangst. (foto: Piet van Breukelen)

Zonnebloem-West vergeet haar gasten niet

  Nieuwsflits

De gasten van de Zonnebloem komen in deze tijd veel te kort, maar zijn des te blijer met onverwachte verrassingen. Dat bleek maar weer toen zij 10 en 11 juni bezoek kregen van hun vrijwilligers. Dit keer verraste de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West haar gasten met iets lekkers van bakker Godschalk uit Zevenaar.

door Piet van Breukelen

ZEVENAAR - Aan het eind van elk kalenderjaar komt Tine Boersma (bestuurslid activiteiten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West, red.) met een voorlopige planning voor het nieuwe jaar. Na het stamppottenbuffet in februari is er niets meer terechtgekomen van de planning vanwege het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen van het RIVM. Dus geen optreden van het Smartlappenkoor, geen uitstapje naar het Kröller-Muller museum en ook niet naar Anny Cactus in Ruurlo. Of de andere plannen nog uitgevoerd worden, valt nog maar te bezien. Het is vooral jammer dat het feest van het 25-jarig bestaan van de afdeling ook op losse schroeven is komen te staan.

Creatief denken

Natuurlijk zijn alle vrijwilligers ervan doordrongen dat zij hun gasten niet in de kou moeten laten staan en zij proberen dus op allerlei manieren toch in contact te blijven met hun gasten. Daarbij een handje geholpen door creatief denkwerk van het bestuur en de activiteitencommissie. Na de Paasactie, waarbij de gasten verrast werden met een hortensia en fruit, komt er nu iets lekkers van bakker Godschalk, die ook zelf een steentje heeft bijgedragen door er een mooi prijsje van te maken. Bij de versnapering zat bovendien een voorgedrukt kaartje van de Zonnebloem met de veelbelovende slotregels: “Als de regen is gestopt en de zon nog schijnt, komen wij weer binnen om je mee naar buiten te nemen.” Een tekst die de gasten niet alleen aansprak, maar ook ontroerde. Op de voorkant was er ruimte voor de vrijwilliger om daar nog een persoonlijke noot aan toe te voegen.

Coronakilootje

Vorige week woensdagmorgen werden de pakketjes, met lekkers van bakker Godschalk, door de leden van de activiteitencommissie opgehaald bij Tine Boersma en voor 12.00 uur bezorgd bij de vrijwilligers, die op hun beurt weer op pad gingen om hun gasten te verrassen. De reacties van de gasten van de Zonnebloem waren zo nodig nog uitbundiger dan de vorige keer tijdens Pasen. De dank gaat vooral ook uit naar het bestuur, zoals mevrouw Gerda Köning-Schenning (90) aangaf: “Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen: wat attent van jullie.” Mevrouw Bisseling (88) was ook in haar nopjes. “Maar”, zo liet ze met een glimlach weten, “er zal nu wel weer een coronakilootje bijkomen. Ik hoop dat je de volgende keer weer binnen kunt komen. Dan kunnen we weer eens gezellig bijpraten.”

Meer berichten