Logo nieuwsbode-zeist.nl


Burgemeester Marcouch helpt Olga van Scalabor met het inpakken van de pakketten.
Burgemeester Marcouch helpt Olga van Scalabor met het inpakken van de pakketten. (Foto: )

Marcouch pakt eerste Zomerpretpakketten in

  Nieuwsflits

Arnhem - Burgemeester Ahmed Marcouch heeft meegeholpen de eerste Zomerpretpakketten van Nationaal Fonds Kinderhulp in te pakken. De pakketten, die bedoeld zijn voor kinderen die in armoede opgroeien, worden ingepakt bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor.

Voor de ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar in Nederland die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Daarom heeft Nationaal Fonds Kinderhulp drie jaar geleden de Zomerpretpakketten in het leven geroepen.

In 2017 startte Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten: een tas vol leuke spullen. Tóch een voetbal, een leesboek, een waterpistool, een middagje bioscoop en meer. Zodat deze kinderen wél een keer kunnen meedoen met een watergevecht en na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun zomer.

Het bleek een groot succes onder de kinderen die in een financieel beperkt gezin wonen. “En naast leuk is het ook nog eens heel erg nodig. Een beetje extra pret in de lange zomervakantie maakt voor hen echt verschil”, zegt Jan Wezendonk, directeur Kinderhulp, vol overtuiging.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Elke jongere is gebaat bij een paar weken zorgeloze vrijheid tijdens de zomervakantie, om daarna met frisse moed weer hun best te doen op school, thuis en op het werk. Armoede mag geen spelbreker zijn. Te veel kinderen groeien op in een gezin dat bezig is te overleven in plaats van te leven."

"Goed leven begint met onderwijs volgen. Daar hebben de leerlingen zelfvertrouwen voor nodig. Veel jongeren krijgen dat van huis uit, maar in onze kwetsbare wijken hebben veel ouders veel zorgen en brengen de pedagogische hulpkrachten het verschil tussen een mooi en een pover leven. Dit Zomerpretpakket is zo’n hulpkracht, net als de mensen van Scalabor die het inpakken. Zoals ze ook wel zeggen: ‘It takes a village to raise a child’."

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers 5.000 pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om ook dit jaar 5.000 kinderen blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket. Meer informatie is te vinden op www.kinderhulp.nl/zomerpret.

Meer berichten