Logo nieuwsbode-zeist.nl


Bas Kaptein en de vrijwilligers van de Sunflower ranch.
Bas Kaptein en de vrijwilligers van de Sunflower ranch. (Foto: Andrea Sonderen)

Stichting Sunflower ranch kan blijven bestaan

  Nieuwsflits

Arnhem - De stichting Sunflower ranch kan blijven bestaan dankzij vele sponsoren maar vooral door heel veel vrijwillige hulp.

De stichting werd in mei van dit jaar door het noodlot getroffen in de vorm van mysterieuze vernielingen en dieren die gewond raakten. Daarmee gaf de stichting te kennen er misschien na 20 jaar ermee te moeten stoppen omdat dit financieel niet meer haalbaar was om door te kunnen gaan.

Zo zou er dan een einde komen aan de diverse aai- en knuffelprojecten in verzorgingstehuizen met ouderen, zouden mindervalide mensen niet meer met de dieren om kunnen gaan en zou er een einde komen voor de BSO’s waar de stichting zich al jaren voor inzet.

Na veel media-aandacht is er dan toch hulp gekomen. Zo heeft AgruniekRijnvallei Welkoop uit Elst 40 zakken voer gesponsord: 100 kilo kippenvoer en 300 kilo konijnen- en caviavoer.

Niels en Ruud de Boer hebben de nieuwe zadelkamer gemaakt. Daarnaast heeft een vrijwilliger van Mister Valentino's Dogshow de nieuwe hekken gemaakt. Optimaal Zorg uit Elst heeft twee klusjesmannen geregeld die de nieuwe rijbak en de omheining geïnstalleerd hebben.

De crowdfunding-actie van Bas Kaptein heeft maar liefst 46 donateurs opgeleverd met een totaalbedrag van €852,23. Daarnaast werd er ook privé ruim gedoneerd aan de stichting.

Kaptein: "Wat was het een feest zaterdag! Ik had voor de meiden kinderchampagne met glazen meegenomen en natuurlijk heerlijke tompoucen voor iedereen. Dit kwam echt als een verrassing voor de jonge vrijwilligsters die zich wekelijks inzetten voor het welzijn en verzorging van de dieren."

Meer berichten