Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Sabine de Vré / Driestroom

DROOM!-appeltaart als bedankje voor 150 liter handgel

  Nieuwsflits

Arnhem - Driestroom heeft vijf appeltaarten uit eigen horecabedrijf DROOM! naar De Royal Swinkels Family gebracht. Als dank dat de Bavaria-brouwerij in april 150 liter desinfecterende handgel heeft gedoneerd.

Owen van de Pol werkt als assistent-medewerker bij De Industriegroep, een van de vele leer- en werkbedrijven van Driestroom. De 150 liter handgel is eind april geleverd in grote blauwe jerrycans. Niet echt praktisch qua gebruik. Owen heeft de handgel in drie werkdagen overgegoten in handzame flacons die uiteindelijk binnen Driestroom over de locaties zijn verspreid. Samen met zijn begeleider Ron Gijselhart en Driestroom-ambassadeur Jan Arts bracht hij vijf DROOM!-appeltaarten naar de Bavariabrouwerij in Lieshout.

DROOM!-appeltaart 

De appeltaarten zijn gemaakt door de bijzondere bakkers van horecabedrijf DROOM!. Dit is een dochteronderneming van Driestroom. 25.000 appeltaarten worden er jaarlijks gebakken. De bakkers zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het maken van een appeltaart bestaat uit verschillende stappen. Elke stap ondersteunt de bakkers bij de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Geslaagde dag 

Owen overhandigde de appeltaarten aan Broos Swinkels. Maar hier blijft het niet bij. Door het corona-virus zijn alle rondleidingen door de Bavaria-brouwerij geannuleerd. Als het enigszins weer mogelijk is, krijgen Owen, en zijn collega assistent-medewerkers, een rondleiding door de brouwerij. Voor nu bleef het bij een bezoek aan de kantine. 

Maar voor Owen was het een geslaagde dag, hij kreeg een echt Bavaria-pakket met Bavaria-merchandise. "Wauw, een echte Bavaria pet! En een handgeschreven kaart!"

Bier en handgel

Driestroom had, zoals bijna alle zorginstellingen en ziekenhuizen in ons land, een tekort aan ontsmettingsmiddelen. Dankzij de donatie van Bavaria kon men zo’n vier weken weer vooruit.

Normaal vloeit het bier rijkelijk in de Bavaria-brouwerij in Lieshout. Sinds de corona-crisis is de horeca gesloten. Bij de vele restaurants en kroegen lagen nog liters bier opgeslagen. Zonde, vond algemeen directeur Peer Swinkels van de brouwerij. Het bier werd opgehaald. De verdampte alcohol wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Bavaria doneerde in totaal zo’n 25.000 tot 35.000 liter handalcohol.

Meer berichten