Afbeelding
©Robert Verhoeve

Peter Beets Trio presenteert CD: Tchaikovsky, Rachmaninov and all that jazz!

8 december 2023 om 21:00 Muziek

AUSTERLITZ Op donderdag 14 december, 20.15 uur, treedt het Peter Beets Trio op in het Beauforthuis. Tickets zijn verkrijgbaar op: www.podium-beaufort.nl

Peter Beets werd wereldberoemd met zijn swingende variaties op de tijdloze melodieën vanChopin. Duizenden liefhebbers volgen al jaren zijn bezigheden, verspreid over de hele wereld. Het duurde even, maar nu heeft de maestro een ijzersterke opvolger van zijn succesvolle programma, onder de titel: Tchaikovsky, Rachmaninov and all that jazz! 

In het voorjaar van 2023 toog de maestro na gedegen voorbereiding naar New York om de opnames te maken van de gelijknamige cd die deze avond gepresenteerd wordt. Voor de gelegenheid komt de vermaarde drummer Greg Hutchinson naar Nederland. Hij staat wereldwijd bekend als een legendarische jazzicoon, een schakelfiguur tussen de groten der jazz en de huidige tijd. Hij speelde met Oscar Peterson, Betty Carter, Dianne Reeves, John Scofield en momenteel met Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau. De in New York geboren bassist Frans van Geest, oprichter van the Jazz Orchestra of the Concertgebouw, is al jaren te vinden aan Peter’s zijde en wordt internationaal erkend en gelauwerd. 

Mis dit concert niet, het is een zeldzame combinatie van top musici in een vernieuwend en pakkend programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie